Hrvatska
Ritam Splita: Od Cibone do Cibone

Ritam Splita: Od Cibone do Cibone

Split i Cibona opet na Gripama i opet na Areni.

Od Cibone do Cibone, tako izgleda ritam domaćih utakmica Splita. Prije desetak dana, u posljednjoj utakmici u svojoj dvorani, Split je u ABA ligi, u onoj ludoj utakmici punoj preokreta, svladao Cibonu, i sada evo opet Zagrepčana na Gripama (četvrtak, 20 sati, Arenasport1), ovaj put u sklopu 11. kola HT Premijer lige. U međuvremenu, "Žuti" su poraženi u Zadru, svladali Furnir i imali odličan nastup u Beogradu protiv Crvene Zvezde, imali šut za pobjedu.

- Bit će zanimljiva utakmica, još su svježe impresije na nedavnu utakmicu. Obje momčadi su dobro analizirale tu utakmicu, mi ćemo se potruditi imati bolji ulaz u utakmicu nego zadnji put. Rijetko se dobivaju momčadi s vrha tako da ova utakmica vrijedi dvostruko - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Koliko se umora nagomilalo u redovima Splita? Skelin u pravilu ne voli pričati o umoru, ali iza "Žutih" je druga serija od tri utakmice u četiri dana s tisuće prijeđenih kilometara.

- Pred Cibonu smo imali tri dana tako da će se momčad uspjeti regenerirati za ovu utakmicu. Najteže je igrati ove utakmice dan za dan, to su teške situacije, puno je lakše kad smo u seriji utakmica kod kuće - kaže Skelin.

Odličan otpor Splita u Beogradu, šansa za pobjedu protiv C. Zvezde u posljednjem napadu još uvijek je glavna tema u košarkaškim krugovima.

- Mi smo izgubili i rezultatski nismo zadovoljni. Ne smije nam se dogoditi da živimo na tom porazu, kao igrali smo dobro protiv euroligaške momčadi i onda zaronimo u rupu. Iz te utakmice trebamo izvući pouke, ona nam treba biti putokaz kako nastaviti dalje - zaključio je Skelin.