Regija
Rok Stipčević produžio vjernost Krki iz Novog Mesta

Rok Stipčević produžio vjernost Krki iz Novog Mesta

Autor: Saša Ćirić

Rok i u novoj sezoni sjeverno od Svetog Roka.

Rok Stipčević će i u sezoni 21/22 nositi dres Krke iz Novog Mesta. Vijest je danas objavljena na službenoj stranici slovenskog kluba, za koju je iskusni hrvatski internacionalac u jednom dahu izjavio: "Radostan sam zbog produljenja suradnje s Krkom, jer se vraćam u klub. Imao sam nekoliko ponuda iz drugih klubova. Ipak, Krka je, a pri tom mislim na predsjednika Andraža Šuštariča i sportskog direktora Juru Balažiča, pokazala visoku razinu profesionalnosti i odgovornosti, te iznad svega jasnu želju da ostanem u Novom Mestu. Vjerujem da je pred nama uspješna sezona i da ćemo ponoviti uspjehe iz sezone koja je iza nas. Siguran sam da će trener Dalibor Damjanović, koji svoje kvalitete pokazuje u reprezentaciji (Slovenije) i nakon što se iskazao u lanjskoj sezoni kad je preuzeo klub, uspjeti sastaviti čvrstu i kvalitetnu momčad. Radujem se da se opet vidimo u Novom Mestu, a najviše me raduje da će nas u dvorani bodriti naši navijači!"

Sportski direktor Jure Balažič je bio kratak, ali nije skrivao veselje nastavkom suradnje s iskusnim hrvatskim braničem: "Veseli nas što Rok ostaje s nama. U prošloj sezoni je bio pravi vođa na terenu. Svojim odnosom i aktivnošću je odličan mentor svim mladim košarkašima."

Stipčević je u dresu Krke u sezoni 20/21 odigrao 24 utakmice u ABA ligi, pri čemu je ostvarivao prosječan učinak od 10.9 poena, 2.7 skokova i 2.5 asistencije. Najbolju utakmicu sezone odigrao je u trećem kolu na gostovanju u Višnjiku, kad je Zadru ubacio 20 poena uz 5 skokova (trice 5-10).