Hrvatska
Regija
Rozić: Kad Cibona dolazi u Zadar to je uvijek velika utakmica; Velić: Nadam se pobjedi!

Rozić: Kad Cibona dolazi u Zadar to je uvijek velika utakmica; Velić: Nadam se pobjedi!

Zagrepčani u Zadar stižu dan ranije.

U 4. kolu ABA lige Cibona će igrati derbi sa Zadrom. Vukovi na put kreću danas u poslijepodnevnim satima.

Prije nešto više od 2 tjedna derbi se igrao i u Draženovom domu kada su Cibosi uvjerljivo svladali Zadar rezultatom 90-71. U međuvremenu je na klupu Zadra sjeo Danijel Jusup, no ”pod Tornjem” su spremni na atmosferu koja ih čeka.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čeka nas ponovni derbi sa Zadrom nakon one utakmice u HT Premijer ligi prije 15-ak dana. Došlo je do određenih promjena, prvenstveno promjena trenera u ekipi Zadra. Nadam se jednoj zanimljivoj i dobroj utakmici s naše strane. Pogotovo da budemo na tragu te prve utakmice, da budemo unutra, fokusirani i da igramo i s energijom, ali i sa glavom. Očekujem neizvjesnu utakmicu i nadam se našoj pobjedi. Ekipe se dobro poznaju bez obzira na ovu njihovu promjenu. Imamo informacije iz prve ruke s njihovog treninga o tome što su mijenjali tako da smo se i po tom pitanju spremili. Derbi je, nadam se da će publika u Zadru uživati u dobroj igri oba tima.

Marin Rozić, kapetan Cibone:

Kad Cibona dolazi u Zadar to je uvijek velika utakmica. U Zadru su se dogodile neke promjene, došao je novi trener. Očekujem izuzetno motivirani, napaljeni Zadar i po pitanju Cibone i po pitanju novog trenera. Sigurno da će se igrači htjeti dokazati. Mi ćemo se skoncentrirati na sebe, imamo tri poraza u ABA ligi i četiri pobjede u HT Premijer ligi. Ako bude sreće upisat ćemo prve bodove u ABA ligi. Ne tako davno smo ih pobijedili sa velikom razlikom, ali ova će utakmica biti nešto sasvim drugo. Očekujem puno bolji Zadar. U Zadru je uvijek lijepo, dvorana je uvijek popunjena i jedva čekam da ta utakmica krene.

Derbi se igra u petak, 25. listopada u 20.00 sati u Krešinom domu. Utakmicu će prenositi Arena Sport TV.