Europa i Svijet
Hrvatska
Rusi presuduli Cedeviti serijom 13-0

Rusi presuduli Cedeviti serijom 13-0

Autor: KK Cedevita Photo: KK Cedevita

Drugi poraz Vitamina u TOP 16 fazi natjecanja Eurokupa.

U drugom kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa 7Days Cedevita je u Rusiji poražena od Zenita 98:84. Zagrepčane je u ovoj utakmici vodio Teo Ćizmić, asistent glavnog trenera Slavena Rimca, koji je utakmicu propustio zbog blaže upale pluća.

Cedevita je u Rusiji igrala bez ozlijeđenih centara Marka Banića i Karla Žganeca, a doputovala je i s nekoliko bolesnih igrača. Zagrepčani su na kraju prve četvrtine vodili 26:20, a na poluvremenu su bili u zaostatku 44:48.

Kad je u 22. minuti Jacob Pullen zabio dva slobodna bacanja, gosti su izjednačili na 48:48. Međutim, Jevgenij Valijev, Jevgenij Voronov, Marko Simonović i Philip Schrubb potom su za Zenit napravili seriju 13-0, od čega se Cedevita više nije oporavila.

U dresu Cedevite Pullen je upisao 18 poena, tri asistencije i dva skoka, Justin Cobbs je ubilježio 16 poena, devet asistencija i četiri skoka, a Edo Murić 13 poena i četiri skoka.

Na strani Zenita Sergej Karašev ubilježio je 19 poena, Jalen Reynold upisao je 14 poena i devet skokova, a Simonović je utakmicu završio sa 18 poena i četiri skoka.

Zenit – Cedevita kompletna statistika

Teo Čizmić, pomoćni trener Cedevite: "Mislim da smo imali stare probleme. U prve dvije četvrtine uzeli su nam 14 skokova u napadu i bili smo na četiri razlike. Kad smo koliko-toliko zatvorili skok u napadu, pokazalo se da smo malo previše žurili u napadu i onda smo se raspali. Išli smo više u individualnom smjeru, a ne u timskom, koji nas je krasio. Međutim, to se izgubi i ekipe će te kazniti. To su ekipe koje su iskusne, koje znaju igrati, s odličnim trenerom i one jednostavno kazne tvoje greške, a onda povratka nema."

Justin Cobbs, playmaker Cedevite: "Nismo dobro igrali. Nismo danas zaslužili pobijediti i moramo biti bolji. Naša energija u trećoj četvrtini je bila loša i brzo smo pali u zaostatak. Moramo se vratiti ploči za crtanje i vidjeti gdje smo griješili jer smo bolja momčad nego što smo pokazali. Može biti da smo imali loš dan, ali mi smo profesionalni košarkaši i ne možemo imati previše takvih dana."