Europa i Svijet
Hrvatska
S klupe hrvatskih finalista u NBA ligu

S klupe hrvatskih finalista u NBA ligu

Autor: Paulo Sarić

Bivšim stratezima zagrebačkih prvoligaša ponuđena su mjesta pomoćnih trenera u Ljetnoj ligi

Prema pisanju Sportanda, treneri finalista hrvatskog prvenstva, Veljko Mršić i Damir Mulaomerović, pozvani su od strane NBA klubova na Ljetnu ligu. Stručnjacima koji su prošlu sezonu proveli na klupama dviju najboljih hrvatskih momčadi ponuđena su mjesta pomoćnih trenera. Za osvajača dvostruke krune s Cedevitom, Veljka Mršića, zainteresirani su Minnesota Timberwolvesi, dok su poziciju na klupi donedavnom treneru Cibone i bivšem bosanskohercegovačkom izborniku ponudili Brooklyn Netsi.




Podsjetimo, splitski je stručnjak nakon dvije godine u Cedeviti nakon obrane naslova napustio klupu Vitamina, dok je Damiru Mulaomeroviću istekao ugovor s Cibonom. Prema pisanju medija, ponuđen mu je novi, smanjeni ugovor, na koji bivši razigravač hrvatske reprezentacije nije pristao te je razočaran naputio klupu Vukova.

Ovo nije prvi puta da su momčadi iz najjače lige svijeta zainteresirane za sada već bivše trenere klubova iz glavnoga grada. Mršić je i prošle godine obnašao ulogu pomoćnog trenera, dok je Mulaomerović zbog obveza s bosanskohercegovačkom reprezentacijom bio prisiljen odbiti poziv.