Hrvatska
S novim igračem ili bez njega, cilj je samo jedan – pobjeda!

S novim igračem ili bez njega, cilj je samo jedan – pobjeda!

Autor: Paulo Sarić

Opasnost od ozljeda Zadranima i dalje visi kao mač nad glavom.

U zgusnutom predbožićnom ritmu koji izgleda kao da ga je Djed Mraz pisao kao poklon zadarskoj publici, nakon regionalnog prvaka Crvene zvezde na Višnjik dolazi državni prvak Cibona. Prava poslastica u svečarskom dobu! Za bolje raspoloženje najvjernijih navijača pobrinuli su se igrači Danijela Jusupa koji su za vikend nakon velike borbe 'skinuli' Crveno-bijele i stigli do drugog trijumfa u ABA ligi, konačno se maknuvši sa samog dna Jadrana.

U hrvatskom prvenstvu situacija je dijametralno suprotna. Zadrani imaju tek jedan poraz, u Zagrebu od najvećeg rivala, gdje je košarkaška temperatura već početkom listopada pokazivala minus 19.

Od tada se puno toga promijenilo. Krešin dom napučila su tri nova igrača, a promjena je bilo i u 'Vučjom čoporu'.

Nema puno vremena između utakmica i nije lako raditi pripreme. Cibona s nama dijeli prvo mjesto na ljestvici te su nas pobijedili na Višnjiku u ABA ligi. Mislim da su se stvari od onda malo promijenile i kod nas i kod njih, s obzirom na to da su utakmice česte, pa se događaju povrede i varira forma. Mislim da nas očekuje neizvjestan susret u kojemu ćemo pred svojim navijačima tražiti šansu.. Ovim putem ih pozivam da nam pomognu, jer nam stvarno puno znače – izjavio je trener Jusup, dodavši – iako neki govore da je prvenstvo dugo, ja na to tako ne gledam. Svaka utakmica je važna i nije isto jesi li prvi, drugi ili treći. Ako se to relativizira, onda se to u konačnici i vrati!


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Domaćinima probleme i dalje stvaraju ozljede prvotimaca. Prije svega Martina Junakovića koji će propustiti dvostruki program u narednim danima, a novi moment su poteškoće Domagoja Vukovića koji bi ipak trebao biti spreman za večerašnji derbi.

Junaković nije spreman za utakmice s Cibonom i Budućnosti. Na toj nam poziciji stvarno nedostaje igrač jer se Mavra iscrpljuje po 38-39 minuta pa postoji opasnost od povrede. Tu moramo biti oprezni. Vukovića su stisnula leđa, no valjda ćemo se uspjeti pokrpati za večeras – dodao je 58-godišnji stručnjak.

Nakon velike nedjeljne pobjede nad Crvenom zvezdom s tribina se u nekoliko navrata orilo „Jupe majstore!“, što je trofejni zadarski trener znao cijeniti okrenuvši se prema Tornadu, zahvalivši mu na podršci tijekom čitave utakmice.

Super je osjećaj kada ti zadarska publika oda priznanje, no isto tako to je i velika obveza i velika odgovornost. Koliko god godi, s druge strane ti nije svejedno jer trebaš opravdati to što su ti ljudi dali povjerenje, što su prepoznali tvoj rad i što su se stvari počele okretati prema pozitivnom.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

U utorak je u Zadar sletio Mohammed Bashir Ahmed, no nije poznato hoće li 26-godišnji Amerikanac svoj debi u plavo-bijelom dresu upisati već protiv Cibone.

Naša je želja da nastupi, no to je sada stvar administracije, jer čekamo pismo odobrenja. Ako ga uspijemo riješiti, nastupit će. S obzirom na to da nas muče neke povrede, svaki igrač je važan – kazao je Jusup, bacivši svjetlo na misaoni proces koji je pratio skauting novog igrača – tražili smo košarkaša koji će biti kompatibilan s Allenom, Mavrom i Junakovićem koji dosta traže loptu. Ahmed je igrač energije, atleta je, izuzetno dobro trči, igra dobru obranu te je dobar skakač i 'spot-up' šuter. Nije tip koji previše kreira, ali na vanjskim pozicijama već imamo igrače kojima je kreacija jača strana i da smo doveli nekog sličnog njima - jedna lopta bi nam bila malo. Sve u svemu, radi se o timskom igraču koji mladošću i energijom može pomoći.

Utakmica se igra u Krešinom domu, s početkom u 18 sati.