Hrvatska
Šakićeva utakmica sezone za Cibonino vodstvo 2-1

Šakićeva utakmica sezone za Cibonino vodstvo 2-1

Autor: Branko Tabak

U finalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Cibona je povela 2-1 protiv Cedevite.

Nakon tri odigrane utakmice momčad Damira Mulaomerovića pokazala je kvalitetu više od Cedevite i posve zasluženo vodi. Posebno je dojmljiv njihov povratak nakon prvog poraza na svom parketu kada su nesmotrenim pogreškama pobjedu iz svojih dali u ruke suparnika.Činilo se kako će ih način na koji su izgubili taj susret destabilizirati, no oni su iz svega izašli jači. 

Večeras u punom Draženovom domu Cibona je slavila 72-67. Nakon početnog vodstva gostiju Cibosi su već u 8. minuti pobjegli na desetak poena razlike i čvrsto držali prednost u svojim rukama do kraja utakmice.

Na početku posljednje dionice bilo je +17 za domaćine (59-42). Tada kreće serija Cedevite koja je stigla do 59-53 u 35. minuti utakmice. Već viđeno u prvom susretu, ali ovaj puta Cibona nije podlegla pritisku. Rozić i Šakić pogodili su kad god je trebalo ne bi li odbili Cedevitine napade.

Na kraju zaslužena i značajna pobjeda Mulaomerovićeve ekipe koja ima meč loptu u svojim rukama.

Željko Šakić bio je najbolji igrač utakmice s 25 poena i 10 skokova. Marin Rozić (15), Luka Žorić (11), Nebojša Joksimović (9) i Domagoj Bošnjak (8) uz njega su iznijeli teret pobjede na svojim leđima.

Kod Cedevite Miro Bilan je postigao 19, a Marko Tomas 16 poena.

Četvrta utakmica finalne serije igra se u nedjelju s početkom u 20 sati.