Hrvatska
Šarin: Kontrolom agresivnosti Škrljeva do pobjede

Šarin: Kontrolom agresivnosti Škrljeva do pobjede

Zaostala utakmica 14. kola.

Nakon dva tjedna košarkaši Furnira se vraćaju domaćoj HT Premijer ligi. U zaostaloj utakmici 14.kola u nedjelju (16.00) u Dubravu dolazi Adria Oil Škrljevo koje je na omjeru 9-11 i u borbi je sa Zabokom za šesto mjesto uoči trećeg kruga koji bi trebao startati 6.ožujka.

”Ovih desetak dana nakon utakmice Kupa Krešimira Ćosića u Splitu smo iskoristili za treninge. To nam je svima zajedno nedostajalo zbog prilagodbe i rada na novim načinima obrane i napada. Koliko je to bilo dobro ostaje nam vidjeti u utakmici protiv Adria Oil Škrljeva”..kaže trener Jeronimo Šarin ističući koliko težak posao čeka Lavove u ovom susretu

”Mi u utakmicu moramo ući sa samo jednim ciljem da je pobijedimo jer nam ta pobjeda može puno značiti, ali definitivno da u toj utakmici neće sve ovisiti samo o nama. Škrljevo je respektabilan suparnik koji ima kontinuitet rada trenera od nekoliko sezona. Imaju sistem igre, Pilepića koji ima iskustvo i s nekoliko igrača koji dugi niz godina igraju Premijer ligu pa sve do odličnog Amerikanca Robertsona koji igra pod košem. Zadatak neće biti jednostavan, ali nama je svaka utakmica bitna i u nju moramo ući s željom da je dobijemo.”

Recept za domaću pobjedu koju Dubravaši čekaju gotovo tri mjeseca je prije svega otupiti agresivnost gostiju ”Gledali smo nekoliko njihovih utakmica i definitivo rade jaki pritisak na loptu i ta agresivnost ih krasi. Ukoliko uspijemo tu agresivnost iskontrolirati i nametnemo naš ritam igre mislim da imamo velike šanse i radit ćemo sve da utakmica ide u tom smjeru”.