Hrvatska
Šarin preko Zaboka odveo Furnir u polufinale Kupa

Šarin preko Zaboka odveo Furnir u polufinale Kupa

Dubravaši nakon 20 godina opet među četiri najbolja.

Početak iz snova na klupi Furnira za novog trenera Jeronima Šarina. Dubrava je u četvrtfinale Kupa na gostovanju pobijedila Zaboka 67-82.

Treći puta u povijesti Dubravaši su se plasirali među četiri najbolje ekipe Kupa, prvi puta nakon 20 godina.

Slijedi izvještaj našeg suradnika Krešimira Galića. 

U susretu četvrtfinala Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Furnira pod vodstvom novog trenera Jeronima Šarina upisali su pobjedu u Zaboku 82:67 i tako će nakon dvadeset godina zaigrati u polufinalu ovog natjecanja. Treći je to plasman Dubravaša u povijesti, a nakon teškog domaćeg poraza od Zaboka u HT Premijer ligi malo tko je očekivao ovako izdanje Lavova koje je predvodio Andre Isabell s 29 poena, 7 skokova i 7 asista.

Zabok je nakon trice Petra Marića u 13.minuti pooveo 28:21, a tada je u četiri minute Furnir na krilima Lukše Buljevića, Makura Puoa i Mihajla Jerkovića napravio seriju 13:0 za 34:28, a nešto kasnije nakon četiri vezana poena Petra Perića, te Isabella Dubravaši su imali +10 (42:32). Na odmoru je bilo 42:34. U trećoj četvrtini kada je Zabok stigao na minus 4 (47:44) Puou je zabio šut, a Buljević tricu za 52:44. Posljednju četvrtinu tricom je otvorio Luka Pandurić, a simultanku odigrao Isabell koji je povezao osam uzastopnih poena za 71:60. U završnici nije bilo neizvjesnosti, a nakon poena Ante Smolića bilo je i +20 (80:60).

Uz Isabella kod Furnira su se izdvojili Puou s 13 poena i 7 skokova, Buljević (10), a Jerković je uz 8 poena imao 11 skokova. Kod Zaboka Eyassu Worku je ubacio 17, Antonio Črnjević 15 uz 9 skokova, a Patrik Jambrović 13 uz 9 skokova.

”Kad dođe novi trener uvijek je nekakav šok. Mi smo izazvali pozitivan šok. Napravili smo određene promjene i to je dalo rezultata. Čestitam igračima koji su unatoč samo tri odrađena treninga ispunili maksimum onoga što je u njihovoj mogućnosti i što sam tražio od njih. Promijenili smo neke stvari u obrani, a i Zabok je vjerojatno nakon pobjede protiv Splita i u Dubravi 30 razlike ušao malo laganije. Bio sam igrač, a sada sam trener i sigurno je stručni stožer Zaboka koji su legende ovog sporta znale što se događa, ali jednostavno teško je nekada to promijeniti’‘…kazao je nakon susreta zadovoljni Šarin.

Furnir sutra (četvrtak) iščekuje ždrijeb polufinala koje su još izborili Cibona, Zadar i Split.