Hrvatska
Šarin vjeruje u svoju momčad uoči Cibone: Tradicije su tu da bi se rušile

Šarin vjeruje u svoju momčad uoči Cibone: Tradicije su tu da bi se rušile

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Petak, 3.3.2023, KC Dražen Petrović - 18 sati

Posljednju utakmicu regularnog dijela sezone HT Premijer lige Furnir igra u petak (18.00 – KC Dražen Petrović) na gostovanju kod Cibone. Nakon poraza od Gorice trener Jeronimo Šarin nije mogao biti zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odigrala taj susret gdje se itekako osjetio odlazak Taveiona Hollingswortha.

”Ono što svakako očekujem od utakmice s Cibonom je da napravimo kvalitativan pomak kojega definitivno protiv Gorice nije bilo. Imali smo jednu lošu prezentaciju što se posebno vidjelo u šutu za tri poena i s linije slobodnih bacanja. Dosta smo intenzivno radili ovih sedam dana na detaljima koji nisu bili na razini u utakmici protiv Gorice. Iako je Cibona favorit očekujem jednu puno bolju reakciju mojih igrača gdje se nadamo da možemo što duže biti u egalu, a ako se ukaže prilika za nešto više pokušati je i iskoristiti. Bili smo na jednu loptu u utakmici koju smo igrali u Dubravi, a nažalost ove godine smo igrali dosta utakmica u Draženovom domu, a niti jednu nismo dobili. Tradicije su da se ruše i vjerujem da će brzo doći i taj trenutak”, kaže Šarin koji naglašava da ulaskom u Ligu za prvaka kod igrača ne smije doći do opuštanja.

 ”Moraju svaku utakmicu shvatiti kao novo dokazivanje. To što smo već ostvarili zacrtani cilj im mora dati novi elan da pokažu da mogu još i bolje. Prvu utakmicu koju smo igrali protiv Gorice nije bilo tako i kroz razgovore s igračima sam naglasio kako je vrlo bitno na koji će se način ova sezona završiti. Kroz ovih petnaestak utakmica do kraja kao momčad i kao pojedinci moraju stvoriti početne pozicije za slijedeću sezonu gdje želimo napraviti korak više.”