Hrvatska
Šarlija: Želim da igramo napadačku košarku, ali...

Šarlija: Želim da igramo napadačku košarku, ali...

Predstavljen novi trener KK Vrijednosnice Osijek.

U Osijeku je u utorak na konferenciji za medije predstavljen novi trener Vrijednosnica Osijek, Stipe Šarlija.

Nakon što je klupski glasnogovornik Dražen Majstrović predstavio Stipin igrački i trenerski put, novi trener ''Brokera'' je rekao: 

- Drago mi je da su me ljudi iz Vrijednosnica kontaktirali i rado sam se odazvao ovom pozivu, smatram da sa svojim bogatim košarkaškim znanjem imam što prijeneti ovim mladim igračima kako bi što brže napredovali. Cilj mi je da ekipa bude stabilna u sredini tablice i da se igrači dižu u svim segmentima košarkaške igre. Volio bi da igramo brzu napadačku igru, ali moramo popraviti igru u obrani, gdje će se mnoge stvari morat poštivat i na tome ćemo raditi.

Nadovezao se Renato Martinko, direktor kluba.

- Dovođenjem Stipe Šarlije za trenera nastavljamo svojim davno zacrtanim ciljevima: održavanje HT Premijer ligaškog statusa te podizanje kvalitete igrača i njihov plasman na tržište. U tom smijeru smo već dosta toga napravili odlaskom mnogih naših igrača na viši nivo: Luka Barišić, Filip Tončinić, Domagoj Vuković, Jakov Mustapić, Mario Ihring, Venkatesha Jois, Carl Limbdon, Jalen Robinson, Ozren Pavlović, Lovre Bašić, Abdul Malik Abu, Max Darling i trenutno Antonio Jordano, koji je poziv u reprezentaciju Hrvatske zaslužio odličnim igrama za Vrijednosnice. Želimo nastaviti u ovom smijeru i nadamo se da će naš novi trener svoje bogato igračko iskustvo uspješno prenositi na naš mladi tim.