Hrvatska
Saša Ciani briljirao u pobjedi protiv Dinama

Saša Ciani briljirao u pobjedi protiv Dinama

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Uvjerljiva Cedevita Junior

Cedevita Junior je u Domu sportova uvjerljivo slavila protiv Dinama 103:75.

Momčad Damira Mulaomerovića je od samog starta bila dominantna u ovom susretu, igrali su s velikom energijom na što Dinamo nije imao odgovora cijelu utakmicu. Nakon prve četvrtine Cedevita Junior je imala prednost 22:15, u drugoj četvrtini vitamini su se počeli odljepljivati od Dinama nakon što su napravili seriju 11:2 da bi otišli na +16. Do poluvremena vodstvo ekipe s Kajzerice se povećalo na 56:30. 

U nastavku Dinamo nije mogao naći odgovora za brzu igre Cedevite Junior te nisu ozbiljnije zaprijetili vodstvu domaćina. Igrači Damira Mulaomerovića su bili na visokom energetskom nivou, činjenica govori kako je Cedevita Junior zabila 20 poena iz kontranapada. 

Ovo je peta prvenstvena pobjeda Cedevite Junior ove sezone u HT Premijer ligi dok je Dinamo upisao svoj četvrti poraz. 

Saša Ciani je odigrao fantastičnu utakmicu za Cedevitu Junior, upisao je 19 poena, 13 skokova, 5 asistencija, 4 ukradene lopte, 3 blokade i valorizaciju 40. Ivan Vrgoč je susret završio s 14 poena i 5 skokova. 

Za Dinamo, Tomislav Cvitković je zabio 21 poen uz 5 skokova. 


Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: “Čestitke igračima, pripremali smo se za ovu utakmicu sedam dana. Vidjelo se da smo od starta ušli u utakmicu maksimalno koncentrirano, imali smo dobru energiju i lopta nam je dobro išla. Puno stvari koje smo dogovorili smo ispoštovali, s našom energijom smo došli do te dobre igre. Ovo je na tragu kako želim da mi izgleda ekipa, večeras je tako i bilo.”

Josip Batinić, igrač Cedevite Junior: “Dobro smo se spremali za Dinamo koja je ekipa s iskusnim igračima. Agresivno smo krenuli od samog početka, svi smo dali svoj maksimum danas. Na kraju smo zasluženo slavili.”

Mario Štirjan, trener Dinama: “Čestitke Cedeviti Junior na pobjedi, odradili su utakmicu energetski na dva nivoa više od nas. Mi jednostavno kao da se nismo pojavili na utakmici, pogriješili smo u svim stvarima koje smo govorili u pripremi gdje ne smijemo griješiti. U prvoj četvrtini smo se držali koliko toliko, u drugoj četvrtini smo primili previše poena.”

Tomislav Cvitković, igrač Dinama: “Imali smo jedan zadatak i to je da odgovorimo na njihovu energiju. To nismo uspjeli napraviti, kad ekipa ode na +20 u prvom poluvremenu teško se iz toga vratiti. Pokušali smo, otvorili smo drugo poluvrijeme sa serijom 10:2 ali je Cedevita Junior se ponovno vratila na preko +20. Čestitke Cedeviti Junior na pobjedi, mi danas jednostavno nismo bili na nivou. Idemo se zatvoriti u dvoranu, raditi što jače i pripremati se za sljedeću utakmicu.”