Hrvatska
Sedma u nizu Cedevite Junior, Dinamo sve dalje od Lige za prvaka

Sedma u nizu Cedevite Junior, Dinamo sve dalje od Lige za prvaka

Autor: Cedevita junior/Basketball.hr Photo: Marin Sušić

HT Premijer liga

Cedevita Junior ne prestaje s pobjedama u 2023. godini. U Draženovom domu momčad Damira Mulaomerovića je skinula Dinamo rezultatom 86:95.

U prvom poluvremenu rezultat je između dvije momčadi bio relativno izjednačen, a Cedevita Junior je nakon prvog poluvremena držala +7. U trećoj četvrtini Cedevita Junior se uspjela odvojiti na značajnu razliku, napravili su seriju 7:0 te su imali vodstvo od +16. U posljednjoj četvrtini Dinamo je uspio smanjiti prednost, ali ipak nedovoljno da dođu do pobjede na domaćem terenu.

Đorđe Topolović je odigrao fenomenalnu utakmicu večeras, upisao je 26 poena uz 2 skoka dok je Kruni Simonu nedostajao jedan skok za double double, a cjelokupni je susret završio s 12 poena i 9 skokova. Pavle Marčinković je imao 15 poena, 6 skokova i 3 ukradene lopte.

Nekadašnji igrač Cedevite Junior, Ivan Vučić bio je najbolji u redovima Dinama s 22 poena i 8 skokova.

„Možemo biti zadovoljni s današnjom pobjedom. Ekipa Dinama bila je dobra, imali su dobru energiju, morali smo se dosta potruditi za pobjedu, međutim, čestitke mojim momcima, ipak smo odigrali korektnu utakmicu. Možemo puno bolje jer smo se malo i opustili zbog ovih 6 pobjeda u nizu, ali, u svakom slučaju, Dinamu želim puno sreće u nastavku i ako budu ovako igrali i dalje, mislim da imaju dosta toga za pokazati“, kazao je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

„Interesantna utakmica, igrali smo protiv jako talentirane ekipe koja lijepo igra u napadu i rezultat toga je ovakav broj poena. Mi smo igrali okej, u dobrom smo nizu, dobroj formi i ja se nadam da ćemo tako nastaviti“, rekao je Kruno Simon, igrač Cedevite Junior.