Hrvatska
Sesar na Jovanovića, Gorica na Cibonu

Sesar na Jovanovića, Gorica na Cibonu

Derbi pod Tornjem.


U petak se nastavlja HT Premijer liga te u 3.kolu Goričani odlaze na gostovanje kod protivnika koji ih je u prošloj sezoni pobijedio sva tri puta.

Cibona je u novu sezonu ušla s vrlo mladom i potentnom ekipom prezentirajući košarku koja je podsjetila na najslavnije dane ovog kluba. Pogotovo se to odnosi na gostujuću pobjedu u ABA ligi protiv Mornara iz Bara kada su Prkačin, Gnjidić, Gegić, Branković i ostali mladići igrali kao u transu. Međutim, nakon utakmice u Splitu ekipa Vladimira Jovanovića će sigurno tražiti iskupljenje na domaćem parketu.

Goričani pod toranj stižu neopterećeni, ali s nagomilanim samopouzdanjem nakon dvije pobjede u domaćem prvenstvu (Alkar i Šibenka) i jedne u Alpe Adria Kupu (Spišski Rytieri). Dakle, zasigurno nas očekuje zanimljiva utakmica u kojoj je Cibona favorit, ali i Gorica će tražiti svoju priliku.

Emil Savić odigrao je odličnu utakmicu protiv prvaka Slovačke u kojoj je postigao 13 poena za samo 17 minuta igre promašivši samo jedan šut i s optimizmom dočekuje derbi kola: 

„Čeka nas dosta zahtjevna utakmica protiv dobro nam poznatog protivnika. Igrali smo egal pripremnu utakmicu s njima, ali pokazali su  na početku sezone i u ABA ligi da je to sada druga ekipa. Mlada su momčad agresivna na obje strane terena i morat ćemo bitina najvišem nivou ako želimo imati šanse za pobjedu. Dobra utakmica i pobjeda protiv slovačkog prvaka u Alpe Adria Kupu zasigurno nam je podigla samopouzdanje i spremni smo odigrati