Hrvatska
Regija
Sesar nakon debakla protiv Mege: Ne pamtim kad sam bio u Ciboni, a da se ovako loše igralo - i kao trener, ali i gledatelj ili sukomentator

Sesar nakon debakla protiv Mege: Ne pamtim kad sam bio u Ciboni, a da se ovako loše igralo - i kao trener, ali i gledatelj ili sukomentator

Autor: KK Cibona KK CIbona Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Sve je bilo jasno nakon tri minute igre

U sklopu 17. kola AdmiralBet ABA lige, Sesarovi izabranici poraženi su od KK Mega MIS sa 72:106 (18:28, 19:30, 13:29, 22:19).

Košarkaši Mege sjajno su otvorili utakmicu sa serijom 10-0 i već si tu stvorili razliku koju su samo povećavali do kraja susreta. Cibosi su pokušavali sustići rezultatski minus, ali danas im nije išlo. Gostujući je sastav s uvjerljivom prednošću otišao na odmor s 58:37. Izabranici Marka Baraća posebno su raspoloženi bili s tricama gdje su ostvarili realizaciju od gotovo 55 posto. Zadnja četvrtina pojedinačno je pripala domaćinima, ali to nije bilo dovoljno da se sustigne veća rezultatska razlika.

Najbolji u redovima Cibone bio je Aleksandar Aranitović koji je ubacio 12 poena, a Filip Bundović zabilježio je njih 10. Kod gostiju su se među najučinkovitije prometnula dva hrvatska igrača – Matej Rudan koji je upisao 21 koš i 5 skokova te Danko Branković s 18 poena i 7 skokova. Malcolm Cazalon imao je  19 koševa, 7 asistencija i 5 skokova.

U sljedećem kolu ABA lige Cibosi će u goste Borcu, a Mega će na svom terenu dočekati Partizan.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

- Bit ću iskren, ne pamtim kad sam bio u Ciboni, a da se ovako loše igralo - i kao trener, ali i kao gledatelj ili sukomentator. Odigrali smo lošu utakmicu, mogu sada nabrajati razloge, ali bili smo nemoćni i nismo imali šanse. Kasnili smo na svakom košu i na svakoj rotaciji, a napadački smo izgledali neprepoznatljivo. Uvukao se neki nemir u momčad, vidi se da nam kemija nije dobra u ovom trenutku.

MARKO BARAĆ, trener Mege:

- Zadovoljan sam pristupom svojih igrača, ovo je za nas velika i bitna pobjeda. Od samog početka se vidjelo da smo izvukli neke poruke iz našeg prvog međusobnog okršaja gdje je Cibona odigrala odlično i dobro nas otrijeznila. Mi smo nastavili raditi, podigli smo se u zadnje vrijeme, igrači su napredovali i to se danas vidjelo. Kada igraš protiv ovako iskusne i kvalitetne ekipe, bitno je da iz obrane tražiš ritam utakmice. Mi smo to sada odradili, posebno na njihovom playmakeru, i evo rezultata.