Hrvatska
Šibenčani na Zadar idu bez Slavice: ‘Bit će puna dvorana, pravi praznik košarke'

Šibenčani na Zadar idu bez Slavice: ‘Bit će puna dvorana, pravi praznik košarke'

Dalmatinski derbi na kraju HT Premijer lige.

Baldekin će u subotu (18h) svjedočiti još jednom srazu ljutih rivala Šibenika i Zadra. Međutim, ovaj put dvoboj susjeda nema neku veliku rezultatsku važnost, osim bitke za prestiž. Doduše, narančasti matematički još nisu osigurali plasman u play off, jer ako se zatvori krug sa Škrljevom (trebao bi dobiti Goricu kući) i Zabokom (trebao bi izgubiti kući od Bosca), Šibenčani su ti koji bi ostali ispod crte, piše Šibenski portal. 

 – Ne zamaramo se previše time. Zadnje kolo bit će zanimljivo, vjerojatno se do posljednje sekunde neće znati tko će s kim igrati u doigravanju. Idemo dobiti Zadra, pa tko nam dopadne – kaže Domagoj Bašić.

 Za ovakve utakmice se, dodaje kapetan, živi.

 – To su utakmice zbog kojih se ja, a vjerujem i većina sportaša, se bavi sportom. Puna dvorana, naši i njihovi navijači, na tribini, na parketu se neće ništa čuti… Bit će užitak igrati u subotu. Mi smo možda u boljoj situaciji što se tiče spreme, s o obzirom da naš dvoboj dolazi između Zadrovih dviju kvalifikacijskih utakmica protiv MZT-a. Ali na to se puno ne obaziremo, radimo svoje i dat ćemo sve od sebe da dobijem utakmicu i potvrdimo play off. – ističe ‘Snajper’.

 Na njegove riječi nadovezao se i Miro Jurić.

 – Dalmatinski derbi uvijek je izazov, kako za trenera tako i za igrače. Bit će puna dvorana, pravi praznik košarke. Nadam se samo da će sve proći bez repova, da će biti korektno, klubovi imaju dobre odnose, nema razloga da tako ne bude i na parketu – ističe trener Šibenika.

 Zadar je na papiru favorit, ali…

 – Znamo kvalitetu i snagu Zadra, sjećamo se prve utakmice gdje nismo mogli zatvoriti taj skakački dio, gdje je Zadar dominantan, na to su se nadovezali Žorić i Dašić, tako da će biti i ovaj put teško. Ali, dobro, mi smo spremni na to, idemo odigrati što bolju utakmicu. Znamo da je njima u glavi MZT, učinit će sve da utakmicu u Šibeniku riješe sa što manje umora i što svježiji dočekaju uzvrat u Skoplju. Ali, sportaši su, navijači te povuku, tako da očekujem dobar, spreman, napaljen Zadar – veli Jurić, koji u ovoj završnici regularnog dijela nema baš sreće sa ‘zdravstvenim biltenom’.

 – Kao da je netko bacio kletvu na nas i kazao, ‘e sad opet nećete igrati kompletni’. Na treningu oko Klepe nikoga, a on iskrene zglob. Onda se sudare  Mileković i Nakić, i Toni dva dana ne trenira jer  ga boli  rame,  tako da je i on upitan. Slavica je definitivno otpao, Korać će danas odraditi danas prvi trening, Tomislava Ivišića (reprezentacija), Rajčića i Grozdanića (ozljede) nema od prije. Nadam se da će nas ovaj put biti deset – zaključio je Miro Jurić.

 Kada smo već kod Slavice, mala je vjerojatnost da će zbog ozljede ramena biti spreman za play off. Što će reći da je Nik, čini se, odigrao svoje za narančaste.

 Što se tiče ulaznica, prodano ih je već 90 posto. 50 karata dobio je i zadarski Tornado. Ostatak karata razgrabit će se danas, tako da ih sutra, na dan utakmice, neće biti u prodaji.