Hrvatska
Šibenčani se okreću novoj sezoni, Pleadin još četiri godine u narančastom dresu

Šibenčani se okreću novoj sezoni, Pleadin još četiri godine u narančastom dresu

Mladi reprezentativac ima sve važniju ulogu na parketu.

Na Baldekinu nema odmora, premda je seniorska momčad svoju sezonu završila u petak ispadanjem od Zadra u četvrtfinalu doigravanja domaćeg prvenstva. S prvim radnim danom novog tjedna na tiskovnoj konferenciji sportski direktor Filip Vukičević i zastupnik igrača Matej Mamić obznanili su da mladi hrvatski reprezentativac Juraj Pleadin produžuje vjernost Narančastima na još četiri sezone. Ovaj talentirani combo branič svoju karijeru započeo je u drniškom DOŠK-u, u kojem je još kao osnovnoškolac privukao pažnju na sebe. 

Vukičević je imao mali podsjetnik na početak svog mandata u klupskoj administraciji: "Juraj je jedan od igrača na kojima ćemo temeljiti budućnost kluba. On je bio prvi igrač kojeg sam potpisao kad sam postao sportski direktor kluba i iznimno sam ponosan na njega. Zajedno smo rasli i kroz teške situacije i kroz one ljepše. Kako smo ga potpisali na četiri godine, jasno je da će biti jedan od nositelja nove Šibenke, gradit ćemo momčad oko njega. Zahvalio bih se njegovim roditeljima, oni su u cijeloj priči najvažniji čimbenik, dali su nam jednog karakternog mladića i prekrasnu osobu s kojom u četiri godine nije bilo nikakvih problema, počevši od škole pa do samog parketa. Mogu mu samo poželjeti svu sreću u nastavku karijere."

Upitan o ideji "nove" Šibenke, sportski direktor je pojasnio: "Dolaskom predsjednika Burića krenuli smo drugačijim putem, ali smo u ovoj sezoni zbog pandemije koronavirusa odlučili malo stati na loptu i ne ulaziti u prevelika ulaganja. Bili smo osmi, to nije neki spektakularan rezultat, ali ušli smo u doigravanje i ispunili smo primarni cilj. Treba reći da smo imali puno ozljeda i sa svega dva igrača dovedena sa strane možemo reći da smo zadovoljni sezonom. Kako znate, imamo cijeli niz domaćih mladih igrača uz Juru kao što su Gulin, Antić, Klarin, Živković, Vlaić i oni bi uz nekoliko pojačanja trebali biti kostur momčadi u narednim sezonama."

Već nekoliko dana se sve glasnije govori i o nekim trenerskim imenima koja se povezuju sa Šibenkom. Prvi u nizu je Slaven Rimac. Usto, nositeljima momčadi iz ove sezone ističu ugovori. Vukičević otkriva detalje: "Da, istina je da imamo tri trenera u vidu, jedan od njih je Rimac. Kroz nekoliko dana bismo trebali znati više, a odluka će biti prvenstveno na predsjedniku Buriću i upravi. Koju god odluku donesu, put je jasan - razvoj mladih igrača. Nadamo se da će u nadolazećoj sezoni publika moći biti prisutna na utakmicama, jer će nam njihovo prisustvo biti veliki vjetar u leđa, bez njih nam je bilo teško. Što se tiče igrača sa strane, Mikovića i Freemana, oni su svojim igrama u ovoj sezoni ušli u viši cjenovni rang i, premda želja postoji, morat ćemo sjesti s njima i njihovim predstavnicima i vidjeti što se može učiniti, ali bit će ih teško zadržati."


Foto: GKK Šibenka

Igračev agent ima veliko iskustvo u evaluaciji mladih talenata, Mamićeve riječi hvale stoga imaju posebnu težinu: "Drago mi je da je Jure u Šibenci nastavio prirodan put razvoja mladog igrača. On je ovdje dobio prve seniorske minute, razvijen je i kao igrač i kao čovjek. Jako dobro zna da ovaj klub ima svoju povijest, jednu od najboljih u Hrvatskoj, te se nadam da će svojim radom nastaviti plejadu velikih igrača koji su ponikli iz Šibenke."

Pleadin nije krio oduševljenje ovakvim raspletom: "Zahvaljujem se klubu i upravi kluba na pruženoj prilici u zadnje četiri godine, a pogotovo na zadnje dvije, kada sam priključen seniorskoj ekipi. Nadam se da ću njihovo povjerenje opravdati jos jačim radom, trudom i što je najbitnije, pobjedama. Zahvaljujem se, također, svojim trenerima i suigračima, jer bez njihove pomoći ne bi došao do ovoga.Sretan sam što mogu igrati za klub kao što je Šibenka".

Svoj komentar na potpis mladog Pleadina dao je i predsjednik kluba Ante Burić: "Jurin potpis je znak i da on vjeruje u nas, ali i mi svakako vjerujemo u njega. Radi se o vrhunskom igraču i velikom potencijalu koji svojim pristupom nikad ne odustaje i uvijek ide naprijed. Nadam se da će nastaviti istim putem i vjerujem da je pred njim svijetla budućnost. Još jednom mu se zahvaljujem na danom povjerenju i vjeri da se može pravilno razviti u našoj sredini iako je imao brojne ponude sa strane."

Kako rekosmo u početku teksta, seniori Šibenke su gotovi sa svojom sezonom. Međutim, juniorski sastav pod vodstvom trenera Petra Maleša i njegovog pomoćnika Roberta Dragutina se još uvijek bori za titulu prvaka države, a u tom pohodu je upravo Pleadin jedan od ključnih čimbenika. Subotnjom pobjedom protiv kaštelanske Ribole mladi Šibenčani su izborili plasman među osam najboljih momčadi u državi, a najbolji pojedinac utakmice bio je upravo Pleadin s 38 poena i 11 asistencija. Sljedeći protivnik juniora Šibenke bit će Cedevita, koja će najvjerojatnije u subotu gostovati na Baldekinu.

Tagovi