Hrvatska
Šibenčani smatraju da je normalno da su jedini izišli u susret Zadru. Jesu li u pravu?

Šibenčani smatraju da je normalno da su jedini izišli u susret Zadru. Jesu li u pravu?

Autor: Paulo Sarić

Gostujući je trener pokazao svoju ljudsku veličinu nakon jučerašnjeg poraza u Zadru.

U derbiju kola, barem prema atmosferi oko same utakmice, Zadrani su bez većih poteškoća svladali goste iz Šibenika. Dok je igrao Junaković, igrali su i 'Građani', no nakon prve četvrtine voda je krenula na zadarski mlin te je dalmatinski abaligaš došao do treće uzastopne pobjede, četvrte gledamo li samo hrvatsko prvenstvo.

- Zadar je bio favorit u ovoj utakmici. Imali su 30 skokova više. Znali smo što nas čeka, kakva nas atmosfera očekuje. Znali smo da je ovo derbi. Bilo je lijepo igrati ovdje, ali na kraju nije dobar osjećaj izići s parketa nakon minus 20. No, to je trenutno normalna situacija. Radom i treningom moramo ispraviti nedostatke iz prvog dijela sezone. Ponajprije obranu. Krpamo se sa samo dva centra i moramo puno više poraditi na tome – izjavio je mladi šibenski bek Domagoj Šarić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Gosti su profesionalno i sportski pristupili utakmici, iako je, valja biti objektivan i to kazati, kvaliteta bila debelo na domaćoj strani.

- Došli smo kao pravi sportaši pokušati dobiti utakmicu. Ali znate i sami da imamo dva visoka igrača, a od toga nam je jedan otišao. Zadar, s druge strane, ima šest centara. S obzirom na dominaciju u skoku i masu drugih napada rezultat je još i dobar. Ovo je dobra škola za moje mlade momke. U Zadar smo došli s mladićima koji su dali svoj maksimum. Nadam se da ćemo se skrpati do kupa, do Gorice, i da ćemo dovesti nekoga. Ako to ne uspijemo, bit će teško – rekao je gostujući trener Miro Jurić i uputio dobre želje kolegi na zadarskoj klupi - čestitam Anti na pobijedi. Želim mu puno sreće kako u petak tako i u nastavku sezone i da zadovolji ukus teške, teške zadarske publike.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Uoči derbija pozornost je privukla izjava domaćeg stratega Ante Nazora koji je pohvalio Šibenčane što su, u situaciji gdje nitko drugi nije htio, izišli u susret Zadranima i pristali na promjenu termina dvoboja.

- Ne ulazim u to gdje je nastao problem. Mi smo izišli u susret Zadru. Izgleda, mi jedini u cijeloj Hrvatskoj. Po meni je to jedna normalna reakcija. Kako mene tako i čitavog kluba i ne vidim ništa ekstra u tome – zaključio je Jurić pokazavši da nije makijavelist u popularnom i pogrešno shvaćenom smislu te riječi. I pokazavši ono bitnije. Svoju ljudsku veličinu.

Pred Šibenčanima je duža pauza. Odradili su sve ligaške izazove u prvom dijelu sezone te ih sada očekuje dvoboj u Kupu „Krešimir Ćosić“ protiv protivnika kojeg će saznati dva dana nakon Božića.