Hrvatska
Šibenik pao u drugom dijelu

Šibenik pao u drugom dijelu

Autor: Paulo Sarić

Serija 27-2 u samo šest minuta nastavka je prelomila susret.

Momčad Vladimira Anzulovića predstavila se u jako dobrom svjetlu na turniru u Jesolu. Nakon što su u petak nadvisili ambicioznu slovensku Sixt Primorsku koju s klupe vodi nekadašnji slovenski reprezentativac i pomoćni trener gruzijske reprezentacije Jurica Golemac, a na terenu je predvode „kineski“ reprezentativac Marijan Čakarun te iskusni Nebojša Joksimović i Mirko Mulalić, sinoć su Šibenčani pružili jako dobar otpor aktualnim prvacima Italije. Iako konačnih 85-58 na to ne bi ukazalo, čitavo je prvo poluvrijeme proteklo u znaku hrvatske momčadi koja se punih 25 minuta ravnopravno nosila s trupama Waltera De Raffaelea.

Šibenčani su većinu prvoga poluvremena imali rezultatsku inicijativu. Novopridošli Toni Vitali je zabio šest od prvih osam koševa svoje momčadi, a ruku su mu dali Bundović i Pandurić pa je nakon prvih deset minuta na semaforu stajalo 16-18. Iako su Šibenčani velik dio svojih koševa postizali s poludistance, to se nje osjećalo na rezultatu. Serijom 0-8 GKK Šibenik je odbio prvi napad Venezije sredinom druge dionice te se vratio u vodstvo. Jedna od najljepših priča na parketu iz lanjske sezone A1 lige pokazala se puno ozbiljnijim suparnikom od Zadra što i sama prednost na poluvremenu dokazuje (34-35). Bila bi ona i veća da De Nicolao nije sretno zabio tricu u posljednjem napadu. Naime, mladi je Talijan želio dodati loptu svome centru, no ona je upala – ravno u obruč.

Sve do 25. minute rezultat je bio poravnat, a onda je Umana Reyer Venezia ipak ubacila u brzinu više. Momci Waltera De Raffaelea u narednih su šest minuta napravili seriju 27-2 i pokazali da su ipak osjetno kvalitetnija ekipa od Šibenika kada imaju pravi pristup. Do kraja susreta razlika se vrtjela oko granice od 30 poena, da bi na koncu momci Vladimira Anzulovića uspjeli ublažiti poraz.

Šibenčane su predvodili Paić i Bundović s po 11 koševa i četiri skoka, dok je kapetan Bašić dodao deset poena. U izjednačenoj momčadi Venezije istaknuo se Mitchell Watt koji je zabio 12 koševa i uhvatio osam skokova, ali je zahvaljujući vrlo dobroj predstavi protiv Zadra dobio nagradu za najkorisnijeg igrača turnira.

Iako su poraženi, Šibenčani imaju razloga za zadovoljstvo jer su 25 minuta pružali neočekivan otpor talijanskim prvacima. U redovima druge hrvatske momčadi koja je nastupila na turniru u Jesolu, raspoloženje je nakon četiri uzastopna poraza ponešto drugačije.