Hrvatska
Regija
Šibenka će uz HT Premijer igrati i regionalnu ABA 2 ligu

Šibenka će uz HT Premijer igrati i regionalnu ABA 2 ligu

Autor: GKK Šibenka Photo: Basketball.hr (Saša Ćirić)

Iskorak

Šibenka će se nakon dvije protekle dvije godine natjecanja u Alpe Adria kupu od naredne sezone okušati i u ABA 2 ligi. Vodstvo narančastih očekuje zahtjevno natjecanje, ali i da će uz iskustvo i mlade igrače napraviti veliki iskorak.

- U ovom trenutku ne mogu nešto previše filozofirati o ABA 2 ligi s obzirom da je to natjecanje u kojem smo mi novi. Prateći prošlih sezona kako se igralo, otkad se igra u ovom sustavu natjecanja kao što su baloni, znači da se u jednom mjestu odigraju tri ili četiri kola, to je jako zahtjevno, moraš imati širok roster i dovoljnu dozu sreće sa ozljedama i veliko iskustvo.


Što se tiče iskustva tu smo kroz zadnje dvije sezone napravili neke pomake bez obzira na mladost jer smo igrali tri natjecanja Kup Krešimira Ćosića, HT Premijer ligu i Alpe Adria kup. Međutim ABA 2 liga je baš zahtjevno natjecanje u kojem moramo dati svoj maksimum u svakoj utakmici kako bi se što bolje prezentirali, a da bi to napravili moramo mukotrpno raditi.

Sve u svemu, čeka nas zahtjevno natjecanje i za to moramo biti maksimalno spremni kako na terenu tako i van njega. Moramo doslovce kroz cijelu sezonu košarku živjeti 24 sata dnevno da bi opstali i prezentirali ono najbolje od nas, rekao je trener šibenske momčadi Damir Milačić

- Nakon dvije godine nastupa u Alpe Adria kupu smatramo kako je došlo vrijeme da se okušamo u ABA 2 ligi odnosno u drugom razredu regionalnog natjecanja. Znamo svi da je ta Liga jedini put i filter kojim se može doći doći do ABA lige koja okuplja ono najkvalitetnije na području ove regije (Bosne, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije). ABA 2 liga se također sastoji od klubova s identičnog područja, naravno nešto slabijih klubova. Mi smatramo da su naša ekipa i mlađi igrači stekli dovoljnu dozu iskustva da u idućoj sezona mogu napraviti rezultatski iskorak. Ciljano smo već doveli neka pojačanja, a u narednim danima ćemo praktički imati kompletiranu ekipu za nadolazeću sezonu. Ekipa će biti nešto šira i svi se nadamo dosta kvalitetnija te da će uspjeti odgovoriti izuzetno pozitivno na sve zahtjeve koje nam ABA 2 liga bude nametala. Isto tako, Upravu zanima da vidimo gdje smo trenutno kvalitativno u odnosu na ekipe iz našeg okruženja. Smatramo da će ABA 2 liga biti dobar pokazatelj da vidimo gdje smo točno pozicionirani i u konačnici mislim da je svima nama cilj da jednog dana Šibenku opet vratimo u prvi razred regionalnog natjecanja. ABA 2 liga će nam definitivno biti pravi putokaz što je još potrebno napraviti da to ostvarimo. Kroz razgovor s ljudima koji vode ABA 2 ligu vidimo da smo mi njima jako interesantan natjecatelj i radujemo se vidjeti što Šibenka u idućoj sezoni može ponuditi u ABA 2 ligi, izjavio je Ante Nakić, predsjednik kluba.