Hrvatska
Šibenka pokvarila planove Škrljevu, Sonik ponovno bliži petoj poziciji

Šibenka pokvarila planove Škrljevu, Sonik ponovno bliži petoj poziciji

Autor: Duje Jurić

Pobjeda protiv Splita bačena u vjetar.

Utakmica 32. Kola HT Premijer lige pripala je Šibenki rezultatom 85:80, kojoj pobjeda ništa nije značila, za razliku od poraženog Adria Oil Škrljeva koje je ovim porazom najvjerojatnije izgubilo borbu za petu poziciju, osim ako u petak Šibenka ne pobjedi Sonik Puntamiku u Zadru. Bila je to prva pobjeda Građana nad Zelenima u ovogodišnjem izdanju HT Premijer lige. Porazu Zelenih kumovao je očajan šut za tri poena od skromnih 16 posto i šut 4-24.

Prvih deset minuta u kojem su sretnici koji su ušli u dvoranu na Baldekinu vidjeli igru sa puno promašaja i grešaka obje ekipe dobilo je Adria Oil Škrljevo rezultatom 17:13. Šibenka je jedino vodstvo imala u drugoj minuti nakon koša Jamesa Freemana povela 4:2. Tricom Tonija Jelenkovića Zeleni preuzimaju vodstvo, koje nisu ispustili do kraja četvrtine.

Druga četvrtina bila je puna preokreta.  Šibenčani pritiskaju goste sa Škrljeva pa na isteku 13' tricom Domagoja Bašića  dolaze u vodstvo 22:20. Trener Zelenih Damir Rajković ponovno u igru uvodi Arkim Robertsona, kojeg su domaćini u prvih deset minuta uspjeli u nekoliko situacija udvojiti. Adria Oil Škrljevo serijom 7:0 odlazi na plus pet 27:22. No, domaćin se vraća, pa dvije minute i 11 sekundi prije velikog odmora košem Juraja Pleadina dolaze u minimalno vodstvo 32:31. Trideset sekundi prije kraja četvrtine Robertson koristi oba slobodna bacanja za još jedan egal 37:37. Ipak, domaći sastav tricom Ivana Gulina sa sirenom na veliki odmor odlazi prednošću 40:37.

Treća četvrtina bila je prava rezultatska klackalica u kojoj se rezultat stalno mijenjao. Gosti su puno šuteva promašili, pogotovo Fran Pilepić i Jure Gunjina, pa Šibenka na mini odmor odlazi sa prednošću plus tri 57:54.

Domaćinu pripada početak zadnje četvrtine. Na krilima Henrika Širka Šibenka u 34' minuti ima plus devet 67:58. Nakon što je dvije minute i osam sekundi prije kraja Freeman pogodio oba slobodna bacanja za plus osam 79:71, mnogi su pomislili da je prići kraj. No, gosti se bude. Tricom Antonia Bobana, pa polaganjima Roberstona i Pilepića dolaze na zaostatak od minus jedan 79:78 i tu staju. Najučinkovitiji kod Šibenke bili su: Milija Miković sa 23, Freeman sa 19 i Širko sa 17 postignutih koševa. Arkim Martin Roberston postigao je 22 koša uz 9 skokova, a kapetan Antonio Boban 15.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore