Hrvatska
Šibenka u drugom poluvremenu razbila Dinamo

Šibenka u drugom poluvremenu razbila Dinamo

Autor: GKK Šibenka Photo: Milan Balaban/GKK Šibenka

Velika pobjeda Šibenčana

Uz fantastičnu atmosferu košarkaši Šibenke na svom su Baldekinu ostvarili pobjedu nad Dinamom rezultatom 98:74 i tako nakon Škrljeva vezali dvije pobjede zaredom.

Vjerujemo u pobjedu. I drugi put je trener Josip Pandža najavio tim riječima novu utakmicu i ponovno poveo svoju ekipu po važne bodove.

No, nisu domaćini dobro otvorili utakmicu, bilo je tu promašenih šuteva, nije išlo i činilo se da će gosti nakon prve četvrtine (17:22) voditi utakmicu u svoju korist. Ipak, na poluvrijeme se otišlo s minimalnom razlikom za goste 40:41.

U drugom poluvremenu, druga ekipa Šibenke. Preporođena, poletna i odlično raspoložena. U prvim minutama treće četvrtine krenuo je šut, krenule su trice čak četiri, a sveukupno 13 u drugom poluvremenu. 69:54 završila je treća četvrtina i domaćini su nošeni odličnom podrškom s tribina u zadnjoj četvrtini samo odrađivali posao. Na koncu, utakmica je završila 98:74.

Josip Pandža, trener Šibenke: ‘Stvarno spektakularan ambijent. Prvo poluvrijeme nije bilo povezano onako kako smo htjeli, nismo napadali pametno. Bili smo dosta neprecizni i mislim da je bilo 1-15 za tri poena. Međutim, i tu smo igrali dobru obranu, uspjeli smo obraniti niski post protivnika, oni su baš fizički jači od nas, međutim drugo poluvrijeme na tu dobru obranu uspjelo smo istrčati kontanapad i pogodimo neke otvorene šuteve. Ova publika je to zaslužila, ovi momci su to zaslužili jer stvarno rade dobro. 

U svakom trenutku kada nam ne ide mi ćemo vjerovati da se možemo vratiti. Bilo je trenutaka kada nas nije išlo u prvom poluvremenu, u drugom na spektakularnu obranu, sve nas je krenulo u napadu…. čestitam mojim momcima i zahvaljujem se odličnoj publici koja nas je cijelo vrijeme bodrila.’

Juraj Pleadin, igrač Šibenke: ‘Od prve do zadnje minute smo igrali stvarno timski. Ovo je jedna od boljih predstava i obrambeno i napadački. Pogotovo obrambeno, nismo im dali da iskoriste svoje prednosti na niskom postu. Došli smo do pobjede i izgleda lagano, ali stvarno je bila teška borba. Želio bih se zahvaliti našim navijačima, stvarno su nas bodrili u trenucima kada smo malo pali. idemo dalje, nastavljamo kako smo krenuli.’

Standings provided by Sofascore