Hrvatska
Šibenski rekreativci se vraćaju na teren nakon dvije sezone pauze, naslov brani momčad 1990

Šibenski rekreativci se vraćaju na teren nakon dvije sezone pauze, naslov brani momčad 1990

Autor: Saša Ćirić

Svi se znaju u tom zavičaju.

Nakon više od dvije godine pauze, ŠRKL ulazi u četvrtu sezonu. U prvoj sezoni (17/18) titula prvaka otišla je Victoriji, dok su u sezoni 18/19 prvaci bili dečki iz VUŠ Enigme. Momčad 1990, koja je osvojila naslov u sezoni 19/20 je još uvijek branitelj naslova jer se natjecanje nije odžavalo u protekle dvije sezone.

Povratak je dogovoren ovog ljeta, a ligu će činiti sedam sudionika. To su Bagatin, KK 1990, Zeko i potočić, Povratak otpisanih, KK Knin, Caffe bar Bronx te RKK Elpoh, koji je netom uoči početka prvenstva pronašao novog sponzora te će se natjecati pod imenom RKK Karika. Iz izvora bliskih klubu doznajemo da je novi mecena (inače, legenda Hiron Botinca iz predtedeschijevskog razdoblja) Ivan Cukrov izdašnom financijskom injekcijom kupio višegodišnje pravo sponzorskog imena, ali i mjesto u početnoj postavi.

Sezona počinje danas, a prva utakmica sezone je na rasporedu u 20:30, kada se sastaju Povratak otpisanih i Bagatin. Sutra se kolo kompletira utakmicama Zeko i potočić - KK Knin (18:00) te RKK Karika - KK 1990 (20:30). Slobodan je Caffe bar Bronx.