Hrvatska
Silni problemi Puntamike: Budžet ne postoji, blokade, beskućnici...

Silni problemi Puntamike: Budžet ne postoji, blokade, beskućnici...

Miro Dundov za Zadarski list

Za nešto više od dva mjeseca trebalo bi započeti natjecanje u Prvoj muškoj ligi, tom nespretno imenovanom drugom razredu hrvatske košarke, u kojem bi od ove jeseni trebala sudjelovati dva zadarska kluba, piše Zadarski list.

Jazine Arbanasi koje će i ove godine poslužiti kao razvojna momčad klubu s Višnjika, ili iz Jazina, kako vam je draže; te Puntamika koja je prošlog proljeća nakon dodatnih kvalifikacija ispala iz elitnog ranga. I dok će jedni u sezonu krenuti s talentiranom skupinom mladića koji će, uz pomoć pokojeg iskusnijeg suigrača, skupljati prijeko potrebno iskustvo, drugi su i dalje u svojevrsnom limbu. Opterećeni financijskim problemima, rasutog igračkog kadra i s puno više upitnika nego odgovora. O »novitadama« iz KK Puntamika  s predsjednikom Mirom Dundovom razgovarao je novinar Zadarskog lista Paulo Sarić.

- »Novitada« ima dosta, što se u posljednje vrijeme moglo pročitati i po medijima. Klub su u zadnjih nekoliko tjedana napustila trojica trenera - Roko Jurlina, Stipe Kuliš i Jakov Borčić. Sva trojica su prešli u KK Zadar i mi smo tu bili nemoćni bilo što napraviti. Vođenje juniorske i seniorske momčadi je preuzeo Jakov Vladović, no pojavio se novi veliki problem. »Protjerani« smo iz Jazina, iako imamo pravno valjani ugovor na koji se možemo pozvati, no nisam siguran koliko se ima smisla »tuči« sa Zadrom oko dvorane. Uskoro ćemo imati razgovor s predstavnicima kluba, pokušat ćemo organizirati i sastanak koji će se baviti isključivo sportskim dijelom problematike kako bismo uspostavili suradnju na tom polju, a planiramo se naći i s Antom Rubešom, predsjednikom Nadzornog odbora KK Zadar, kako bismo vidjeli što se može napraviti po pitanju dvorane, jer smo mi bez termina praktički »mrtvi« - kazao je Dundov i dodao: 

- Nemamo novca za nove igrače. Budžet nam je ravno nula kuna, a i u Hrvatskom košarkaškom savezu smo blokirani od nekolicine bivših igrača te ionako ne možemo nikoga registrirati. Stoga smo osuđeni igrati s momcima koji su i prošle sezone bili s nama, a koji u svakom trenutku mogu dobiti ponudu i otići iz kluba. Igrači mogu otići u drugu sredinu koja im može nešto ponuditi ili ostati s nama, »dati nam ruke« i igrati praktički ni za što. U svakom slučaju, imat ćemo dosta skroman igrački kadar.

Cjeloviti intervju možete pročitati OVDJE