Hrvatska
Simon debitirao, Cedevita junior rutinski do pobjede nad Boscom

Simon debitirao, Cedevita junior rutinski do pobjede nad Boscom

Autor: Teo Cilar Photo: KK Cedevita Junior Facebook

Nakon uvjerljivog prvog poluvremena, Cedevita junior u drugom je dijelu utakmice rutinski održavala stečenu prednost i došla do svoje prve pobjede u HT Premijer ligi.

Dugoočekivani debi Krunoslava Simona u dresu Cedevite junior vidjeli smo danas u dvorani Boško Božić Pepsi upravo tamo gdje je krenuo u svoju uspješnu košarkašku karijeru. Juniori su došli do očekivane pobjede gdje su nakon odličnog prvog poluvremena imali 17 poena prednosti, a tu su razliku rutinski zadržali u drugom djelu i na kraju slavili s 73:84.

Cedevitu je u prvom poluvremenu predvodio Josip Batinić koji je ubacio u tom periodu 15 poena uz 5 asistencija. Susret je završio s 18 poena, 8 asistencija i 5 skokova, a dobru partiju odigrao je i Ivan Vrgoč s 14 poena i 8 asistencija, a isti broj poena ubacio je i Vito Kučić. Simon je na terenu proveo 26 minuta, a za to je vrijeme ubacio 9 poena (trica 3/5) uz 6 skokova i 3 asistencije. 

Kod Bosca kojemu je ovo drugi poraz u dvije utakmice HT Premijer lige najbolji Mladen Primorac s 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije.