Europa i Svijet
Hrvatska
Simon i Efes srušili Zvezdu, Peras pao u završnici

Simon i Efes srušili Zvezdu, Peras pao u završnici

Euroliga

Sinoć su odigrane četiri utakmice petog kola Eurolige. Pobjednik Zadar Basketball Tournamenta Anadolu Efes je pobijedio Crvenu zvezdu 85-70. Krunoslav Simon je u pobjedi sudjelovao s 11 poena i 5 asistencija. Bila je to utakmica preokreta. Domaćini su imali +18, Beograđani su sve to neutralizirali i poveli 49-51, a potom opet potonuli i izgubili s uvjerljivom razlikom.

Baskonija,  za čijim je kormilom hrvatski stručnjak Velimir Perasović, je poražena od ASVELa- na gostovanju 66-63. Više od 30 minuta Baski su vodili, no serijom 9-0 Francuzi preuzimaju rezultatsku prednost i uspješno utakmicu privode kraju. 


Uspješnu večer imao je još jedan sudionik zadarskog turnira - Himki.  Ruska momčad je na svom parketu nadigrala Panathinaikosa 103-76. I ovdje je bilo rezultatskih amplituda, od 6-15 za goste do konačnih +17 za domaćine. Alexey Shved je uz 26 poena imao i 7 asistencija, a novi double-double učinak ostavrio je playmaker grčke momladi Nick Calathes (10 poena, 11 asistencija). 

Olimpia Milano je slavila kod ALBA-e, jedinog sudionika zadnjeg izdanaj ZDBT-a koji je sinoć poražen. Talijanska momčad je pobijedila 78-81. Ključeve pobjede u svojim je rukama držao Sergio Rodriguez koji je s osam poena u nizu u posljednjoj četvrtini slomio otopr domaćina.  Rodriguez je utakmicu završio sa 17 poena, Lusi Scola ga je slijedio sa 14. Peyton Siva (20) i Rokas Giedraitis (18) su bili najefikasniji u redovima ALBA-e.  p



Rezultati by SofaScore