Hrvatska
Simon u petak debitira za Cedevitu Junior, Mula o Tomasu: Jedan je od najperspektivnijih trenera...

Simon u petak debitira za Cedevitu Junior, Mula o Tomasu: Jedan je od najperspektivnijih trenera...

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Drugo kolo. prvi nastup

Cedevita Junior u otvara novu sezonu HT Premijer lige kod Bosca u sklopu 2. kola. Podsjećamo kako je susret prvog kola protiv Šibenke bio odgođen zbog europskih obaveza Cedevite Junior. Povratnik u najjači rang hrvatske košarke, Bosco, u prošlom je kolu gostovao kod prošlosezonskog finalista, Zadra, gdje su bili poraženi 97:81.

U petak se očekuje debi Krune Simona u dresu Cedevite Junior u Trnskom gdje je započeo svoju veliku karijeru.

Utakmica je zakazana za sutra, 7. listopada s početkom u 19 sati u SD Boško Božić Pepsi. Prijenos utakmice bit će na HKS TV. 

“Igramo protiv Bosca, starog rivala iz Prve lige s kim smo igrali nekoliko izrazito tvrdih utakmica. Dočekujemo ih u jednom dobrom i pozitivnom tonu, konačno smo se kompletirali, došao je Simon i trenirali smo svi zajedno ovaj tjedan prvi put od početka priprema. Želimo otvoriti novu sezonu na dobar način i da pokušamo napraviti ono što smo prošle sezone napravili. Bosco je mlada ekipa, pod trenerom Tomasom igraju agresivno, brzo, s dosta timske igre. Nezgodna su ekipa, to smo već vidjeli u videu, moramo odgovoriti na njihovu agresivnost, zaustaviti njihovu tranziciju i igrati našu igru. Ja mislim da uz pravi pristup, naročito u obrambenom dijelu, možemo pokazati da smo bolja ekipa,” najavio je susret kapetan Emir Šabić.

“Odgodili smo prvo kolu protiv Šibenke zbog nekoliko ozljeda i obaveza u FIBA Europe cupu gdje smo bili poraženi od najbolje ekipe na kvalifikacijama. Bosco je dobra ekipa koja je odigrala jednu dobru utakmicu s dosta energije protiv Zadra. Ovo je ekipa koja je dobar spoj mladosti i iskustva, energična su ekipa. Ja mislim da ih vodi jedan od najperspektivniji trenera u ligi, čeka nas težak posao. Moramo biti fokusirani, spremni i na visokoj energetskoj razini. Ovo će biti bitna utakmica za nas da otvorimo novu sezonu HT Premijer lige na dobar način. Imamo malo problema s nekim malim ozljedama, ali odradili smo nekoliko dobrih treninga te s optimizmom čekamo utakmicu," rekao je trener Damir Mulaomerović.