Hrvatska
Širko: Želimo kompletirati hat-trick protiv ABA ligaša

Širko: Želimo kompletirati hat-trick protiv ABA ligaša

Zadar na Baldekinu.

Prvi dio prvenstva košarkaši Šibenke zaključit će zaostalim dvobojem sa Zadrom na Baldekinu. U njihovom prvom ovosezonskom okršaju na Višnjiku, na otvaranju sezone, narančasti se nisu dobro proveli, ostali su zaleđeni na -40. Ali, ove sezone dosta osciliraju i jedni i drugi, tako da je u utorak sve moguće, piše Šibenski portal.

– Zadar sigurno ulazi kao favorit i šteta što neće biti navijača, jer uvjeren sam da ne bi iglica stala u dvoranu koliko bi nas ljudi došlo podržati. Držim da će sutra presudna biti energija. Ući ćemo opušteno u utakmicu, bez pritiska, i nastojati izvući maksimum iz nje. Nakon što smo dobili Split i Cibonu na Baldekinu, želimo kompletirati hat-trick protiv ABA ligaša, ali čeka nas težak posao. Protiv Cibone i Splita odigrali smo fantastične utakmice, a da bismo dobili i Zadra morat ćemo odigrati najbolju utakmicu u sezoni, a oni nešto lošije – kaže Henrik Širko.

Miro Jurić je uoči dvoboja s Cibonom kazao kako igračima ne treba trener za tu utakmicu.

– Sada im ne treba ni pomoćni trener. Šalu na stranu, ovo su uvijek izazovne utakmice, dalmatinski derbi, dugogodišnje rivalstvo i neki posebni motivacijski govori nisu potrebni, to su utakmice koje se, ako treba, igraju i s jednom nogom. Nadam se da ćemo je dočekati svi zdravi, da se neće nitko ozlijediti do sutra, a onda što bude. Osciliramo i mi i oni, njima će to biti treća utakmica u četiri dana, raspored je nenormalan, ali bez obzira na to očekujem napaljen, nabrijan Zadar. Iznenadio me njihov poraz od Zaboka, vjerujem njih još više i sada se moraju vaditi na Baldekinu, što nikom nikad nije lako. Ponavljam, očekujem dobar, ozbiljan Zadar, ali naravno da će se nešto i nas pitati, da ćemo napravit sve da im pomrsimo planove – ističe pomoćni trener Šibenke.

Dobra je vijest da se vraća Solomun, a nakon duge pauze zbog ozljede mogao bi zaigrati i Gulin. Dvoboj Šibenke i Zadra na Baldekinu igra se u utorak, s početkom u 18 sati.