Intervjui
VIDEO Skelin: Ne bježim od odgovornosti, Vrankovićeva izjava je logična

VIDEO Skelin: Ne bježim od odgovornosti, Vrankovićeva izjava je logična

Izbornik oziva navijače da dođu u Višnjik i održe reprezentaciju

Izbornik hrvatske reprezentacije, ali i trener KK Split, Ivica Skelin u razgovoru za Basketball.hr kratko je prokomentirao igru svoga kluba protiv Cibone u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, ali se osvrnuo i na igru reprezentacije u Kvalifikacijama  za Svjetski kup 2019. 

- Mi smo imali, mogu reći, nesreću jer nas je dopao ABA ligaš Cibona, prema tome najteži u toj osmini finala smatram da nam je to bio objektivno najteži par, nažalost ispali smo, žalimo što nismo ovdje – rekao je.

Dodao je kako svaki ždrijeb ima svoje prednosti i mane te kako smatra da nije do sustava već kako je Split zasluženo izgubio od Cibone te kako se nema pravo žaliti. Što se tiče reprezentacije smatra kako rezultat nije zadovoljavajući, te da izjava Predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića za Basketball.hr kako uživa njihovu punu podršku u iduće dvije utakmice, no za dalje će se vidjeti – logična.

- Mislim da je to logika, ja ne bježim od svoje odgovornosti ni u prve dvije utakmice. Smatram da rezultat nije zadovoljavajući.Izbornik smatra kako je reprezentacije Italije bila jača, te da oni imaju jednu kvalitetu, no za utakmicu sa Nizozemskom kaže da je bila podbačaj.

- Nemamo se šta lagati. Mislim da igramo kući utakmicu protiv Rumunja i Nizozemaca i naravno da se od Hrvatske očekuje pobjeda. Prema tome izjava Predsjednika sasvim je logična – rekao je Skelin. Što se tiče popisa igrača rekao nam je kako je kontaktirao sve igrače.

- Neki igrači su kazali kako fizički nisu u stanju, da ne mogu, neki igrači su od prije koji su tu, koji nisu bili su se vratili. Vidjet ćemo kako će izgledati reprezentacija, zato šta imamo dosta problema  ozljedama, dosta igrača još uvijek igra, prema tome pustit ćemo da vidimo kako će sve završiti jer znamo iz prvog onog ciklusa da nismo imali puno sreće i da bez obzira na onaj spisak od 24, puno igrača nije moglo doći iz opravdanih razloga.

Na kraju izbornik je pozvao navijače da dođu na Višnjik 23. i 26. veljače, da podrže reprezentaciju.


- Radi se o ekipi koja se bori koja će sigurno dati sve od sebe i pozivam ih ovim putem da dođu i da daju podršku – poručio je Skelin navijačima.