Hrvatska
Škrljevo dočekuje Zadar bez četvorice, među njima je i Marinelli

Škrljevo dočekuje Zadar bez četvorice, među njima je i Marinelli

Autor: Duje Jurić Photo: Marin Sušić - HKS

Košarkaška fešta u Škrljevu.

Kada god Zadar dođe na Mavrince igrači Adria Oil Škrljeva odigraju iznad svojih mogućnosti, a po nepisanom pravilu aktualni prvak i pobjednik Kupa Krešimira Ćosića, se na neki način izvuče i u tijesnoj završnici odnese bodove. Tako je bilo i lani, a ove godine ćemo vidjeti, jer od jučer kod Zelenih je bolnica na kraju grada, naime nedostaju četiri standardna iz desetorke.

Već otprije ozlijeđenima Stefanu Šainu i Luki Vuciću, sinoć se pridružio Mario Rajčić koji se ozlijedio sudarivši se na treningu sa suigračem Igorom Stojanovićem. Posljednja loša vijest stigla je od Paola Marinellia, koji se ne osjeća dobro i upitan je za sutrašnju utakmicu.

"Spremali smo se za praznik košarke, ali su nas ozljede prepolovile, ističe trener Damir Rajković. Morat ćemo bez četvorice na koje ozbiljno računamo. Taman smo posložili priču, a ono ozljeda za ozljedom. Bez obzira na sve mi ćemo pokušati pružiti dostojan otpor aktualnom prvaku Zadru".

Zadranin u redovima Adria Oil Škrljeva Toni Jelenković, koji je drugu sezonu za redom na Mavrincima, ne očajava.

"Znam da smo oslabljeni, ali što se može. Zadar je uvijek teško pobjeđivao na našem terenu. Moramo skupiti glave i  pokazati da smo za gornji dom u HT Premijer ligi. Mi koji smo ostali jedva čekamo sutrašnju utakmicu".

Solinjanin u redovima Škrljeva Ivan Vrgoč jedva čeka utakmicu.

 "Zadar je uvijek bio inspiracija. Protiv njih uvijek daješ maksimum. Načeti smo ozljedama već na početku sezone, ali se nadam da će to uskoro biti iza nas.  Mi koji ćemo izaći na parket uz pomoć vjerne publike, koja se vraća u dvoranu, možemo parirati gostima".

Nakon dugo vremena vrata Sportske dvorane Mavrinci se otvaraju za gledatelje. Ulaz na utakmicu je dozvoljen uz predočenje Covid putovnice ili negativnog testa na Covid-19.