Hrvatska
Škrljevo doživjelo i četvrti poraz, ali i odradilo utakmice s tri velika favorita

Škrljevo doživjelo i četvrti poraz, ali i odradilo utakmice s tri velika favorita

Autor: Vladimir Jurić Photo: KK Depolink Škrljevo

Gostujuća pobjeda Cedevite Junior

DepoLink Škrljevo -  Cedevita Junior  83:95 (18:26, 22:30, 28:19, 15:20)

Loše prvo poluvrijeme i odlično drugo, koje nije bilo dovoljno za pobjedu, kumovali su četvrtom prvenstvenom porazu košarkaša DepoLink Škrljeva protiv Cedevite Junior 83:95.

Prva četvrtina pripala je Cedeviti Junior koja je na isteku desete minute imala plus osam 26:18. Kod gostiju iz Zagreba prednjačio je bivši Zeleni Ivan Vrgoč koji je za osam minuta postigao četiri trice za ukupnih 12 postignutih koševa. S druge strane parirao mu je Sandro Antunović koji je postigao osam koševa uz dvije trice.

DepoLink Škrljevo na otvaranju druge četvrtine uspio je doći na minus četiri pri rezultatu 22:26, ali tu je praktički stao. Gosti ubacuju u veću brzinu pa na polovici četvrtine u 15' imaju plus petnaest 25:40, da bi u 18' imali i plus osamnaest 33:51. Na veliki odmor se otišlo prednošću gostiju 56:40. Kod Cedevite Junior prednjačili su u drugoj četvrtini Jakov Mustapić sa 13 postignutih koševa i tri trice u nizu, a ukupno se na isteku dvadesete minute zaustavio na 17 postignutih koševa. Njemu se pridružio mladi Riječanin u redovima gostiju Vito Kučić koji je za drugih deset minuta postigao devet koševa. Najučinkovitiji u redovima zelenih bio je Sandro Antunović sa 15 koševa tijekom prvog dijela igre.

Početkom treće četvrtine gosti imaju dva puta po plus osamnaest da bi Zeleni počeli smanjivati razliku i u 28' tricom kapetana Maria Rajčića došli na minus osam, a onda drugom tricom i petnaestim košem Martina Jelića na minus sedam 68:75 na isteku trećeg perioda igre.

Domaćin pri rezultatu 69:75 u 31' ima dva napada za minus četiri ali nisu uspjeli zabiti. Nakon što je Mustapić zabio za dva i realizirao dodatno slobodno bacanje gosti odlaze na plus devet 69:78. No, domaćin se vraća i na minus četiri (74:78) u 35' i ima dvije prigode da se potpuno vrati u igru. Prvu, nakon što je Kučić dobio tehničku pogrešku nije iskoristio Antunović jer je napravio petu osobnu pogrešku u napadu, a onda i Rajčić koji je promašio tricu. Cedevita Junior je greške Zelenih iskoristila pa se na isteku 38' odvojila na plus deset 78:88, čime je zapečatila osvajanje bodova na Mavrincima.

Najučinkovitiji na utakmici bio je Mustapić koji je za „Mlade vitamine“ zabio 28 koševa uz tri trice. Kod DepoLink Škrljeva najučinkovitiji bio je Jelić sa 17 postignutih koševa.