Hrvatska
Škrljevo drži korak sa Sonikom

Škrljevo drži korak sa Sonikom

Autor: Duje Jurić

Borba za petu poziciju.

Šesnaestu pobjedu u HT Premijer ligi ostvarili su košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedivši Vrijednosnice Osijek 92:77. Bio je to susret 31. Kola nakon kojeg Zeleni i dalje ostaju u igri za peto mjesto.

Prvih deset minuta pripalo je Adria Oil Škrljevo, koje je četvrtinu dobilo sa plus sedam 32:25. Bila je to četvrtina sa četiri izjednačenja, posljednje u sedmoj minuti pri rezultatu 20:20. No, onda se zeleni odvajaju na plus sedam za što je najzaslužniji Arkim Martin Robertson koji je postigao 13 koševa, dok su se iz redova Vrijednosnica Osijek  po postignutim koševima pridružio kapetan Robert Kujundžić sa 12. Prednost je potvrdio kapetan Antonio Boban tricom sekundu prije malog odmora.

Nastavak je donio bolju igru domaćina, koji koriste kratku rotaciju Slavonaca, pa od samog početka druge četvrtine podižu prednost. Fran Pilepić sa dvije trice daje ritam Zelenima, a pridružuje mu se i Josip Barnjak koji na isteku dvadesete minute u rubrici koševi ima 15, dva manje od Robertsona sa 17. Kod Osijeka Kujundžić i dalje je najučinkovitiji sa 14 postignutih koševa. Na veli se odmor otišlo prednošću Zelenih 58:38.

Iako su gosti dobili treću četvrtinu rezultatom 17:15, na mini odmor otišlo se prednošću domaćina 73:55. Domaćin je kontrolirao rezultat, a gosti u tim trenutcima nisu imali snage za preokret u trećoj četvrtini .

Osječani na početku posljednje četvrtine ipak se pokušavaju približiti domaćinu. Dobru igru iz treće četvrtine centar Brokera Đorđe Topolović, nastavio je i u posljednjih deset minuta, pa je na kraju upisao 23 postignuta koša. Upravo na njegovim krilima gosti dolaze na minus dvanaest 35' i rezultata 80:68. Imale su Vrijednosnice Osijek i napad za minus deset, ali ga nisu realizirali. Na  kraju domaćin je iskontrolirao rezultat za konačnih 92:77.

Najučinkovitiji na utakmici poslovično je bio Robertson sa 25 postignutih koševa, ispred Barnjaka sa 15, Bobana sa 13 i Pilepića sa četiri postignute trice. Broker Kujundžić na kraju se zaustavio na 19 postignutih koševa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore