Hrvatska
Škrljevo ima sve u svojim rukama, ali valja proći neokrnjen kroz Baldekin

Škrljevo ima sve u svojim rukama, ali valja proći neokrnjen kroz Baldekin

Autor: Duje Jurić

Nastavlja se bitka za peto mjesto.

Pobjeda Sonik Puntamike nad Vrijednosnicama Osijek u Gradskom vrtu na otvaranju 32. kola HT Premijer lige, natjerala je Adria Oil Škrljevo na potpunu mobilizaciju pred sutrašnju utakmicu u Šibeniku, gdje se od 17 sati sastaje sa Šibenkom. Velika pobjeda nad Splitom arhivirana je „pod hitno“, a Zeleni su se okrenuli nastavku borbe za osvajanje petog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, prije nego krene doigravanje.

Najiskusniji u redovima Adria Oil Škrljeva Fran Pilepić i protiv Splita je pokazao da zna zabiti kada treba. Kada se lomio rezultat „Pile“ je „hladno“ stavio dva slobodna bacanja, kao da je na treningu.

„Ispred nas su dva prvenstvena kola. Mi smo trenutno na diobi pete pozicije koju ciljamo već neke vrijeme. Iza nas je fenomenalna utakmica i pobjeda protiv Splita. Mi se nadamo da ćemo u obje utakmice ostvariti dvije pobjede, tako da mi moramo biti na maksimalnoj razini. Prošli put smo uspjeli uhvatiti tu pobjedu u Šibeniku. Ja se nadam da na jednoj visokoj razini koju možemo pružiti, da ćemo osvojiti nova dva boda i zadnje kolo prije kraja zadržati tu petu poziciju i onda u zadnjem kolu to i ostvariti.“

Povratnik u Zelene redove nakon gotovo dvomjesečne pauze, BiH razigravač Adnan Arslanagić dao je svoj obol protiv Splita. Ne samo da nije dao disati svom Sarajliji Saniju Čampari, nego je cijelo vrijeme „gnjavio“ Iliju Đokovića.

„Ajmo reći sve je u našim rukama do kraja sezone. To peto mjesto ovisi o nama, hoćemo li pobijediti ili ne. Malo je teško psihički se poslije ove pobjede nad Splitom, fokusirati na jednu skroz drugačiju ekipu poput Šibenke. Tu smo da to odradimo i da potvrdimo ovu povijesnu pobjedu i potvrdimo to peto mjesto i privedemo sezonu kraju onako kako svi to želimo.“

Trener Damir Rajković u Šibeniku može računati na svih dvanaest igraća. Zeleni su nakon četvrtka odradili dva večernja treninga i sutra ujutro malo prije podne kreču put Krešimirova grada. Ulog je velik, jer petoplasirani će izbjeći nekog od tri abaligaša iz prve ABA lige.