Hrvatska
Škrljevo pobjedom i bez otkazane utakmice okončalo Covid sezonu, ali ne zna na kojem mjestu

Škrljevo pobjedom i bez otkazane utakmice okončalo Covid sezonu, ali ne zna na kojem mjestu

Autor: Duje Jurić

Bolji od Zaboka.

Jedini košarkaški klub u HT Premijer ligi i jedan od rijetkih u Europi koji nije otkazao ligašku utakmicu zbog Covid pozitivnih igraća,  utakmicom 33. kola uspješno je završio regularan dio sezone 2020./2021. osvojivši sigurno šesto mjesto, a možda i peto,  ovisno o rezultatu, zbog korone, odgođene utakmice između Sonik Puntamike i Šibenke. Zeleni su u srazu susjeda na ljestvici, Adria Oil Škrljevo šesto, Zabok sedmo mjesto, odnijeli pobjedu 85:73 i došli do rekordne 18 pobjede u prvenstvu, a dodajmo da je utakmica odlučena tek u 36' minuti.

Prva četvrtina pripala je Zaboku rezultatom 17:16. Gosti su bolje otvorili utakmicu, te su u šestoj minuti imali prednost od plus sedam 11:4. Zagorce su predvodili Antun Maričević koji je postigao osam, te Luka Tomas sa pet koševa koševa u prvih deset minuta. Ipak, Zeleni se vraćaju u 8' te imaju minimalno vodstvo 14:13, zahvaljujući Arkim Roberstonu koji  opet je bio učinkovit sa sedam postignutih koševa.

Početak drugog perioda igre u znaku je Zaboka, koji u 15' minuti ima plus devet 32:23, nakon što mu je sa dvije trice za redom prednost donio Ivan Martinko. No, Adria Oil Škrljevo je kao maška sa devet života i opet se vraća u igru, pa Zeleni sa osam koševa u nizu na velik odmor odlaze prednošću 42:38. Toni Jelenković je na isteku 19' zabio za minus jedan, Roberston za plus jedan 39:38, a Mario Rajčić tricom petnaest sekundi prije kraja  potvrđuje plus četiri. Kod Zaboka razigrao se Luka Krajinović koji je u drugih deset minuta zabio devet koševa uz jednu tricu. Roberston se kod Adria Oil Škrljeva zaustavio na 13 postignutih koševa na kraju prvog poluvremena.

Prvu polovinu treće četvrtine domaćin održava stalnu prednost od dva do četiri koša.  Zagorci ne daju domaćinu da se odvoji na više od pet razlike. Iako su četiri sekunde prije kraja četvrtine Zeleni imali plus šest 65:59, nakon što je Josip Barnjak  pogodio oba slobodna bacanja, na minus tri za goste i rezultat 65:62 na isteku tridesete minute, sa sirenom, svoju drugu tricu zaredom pogađa Petar Marić.

U posljednjih deset minuta viđena je  odlična košarka u kojoj su domaćini u 36' napokon prelomili utakmicu, nakon što je najučinkovitiji na utakmici Robertson,  koji je položio za plus deset 77:67. Div sa Granade ponovno je imao double-double učinak sa 15 skokova i 21 postignutim košem. Do kraja su gosti pokušali dalekometnim projektilima smanjiti zaostatak, ali nisu uspjeli. Uz Roberstona po 13 koševa za Zelene postigli su Arslanagić i Barnjak. Kod Zaboka Marić je imao učinak od 16 koševa, dok su Luka Tomas i Luka Krajinović postigli 14, odnosno 12 koševa.