Hrvatska
Škrljevo u posljednjoj četvrtini okrenulo Vrijednosnice

Škrljevo u posljednjoj četvrtini okrenulo Vrijednosnice

Autor: Duje Jurić

Teže od očekivanog.

Teže nego se očekivalo, košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su u važnom susretu 21. kola HT Premijer lige Vrijednosnice Osijek 95:87 i tako došli do devete prvenstvene pobjede. Ovom pobjedom pobjegli su večerašnjem protivniku četiri pobjede, te su praktički vizirali nastup u doigravanju za prvaka Hrvatske.

Važnost utakmice i bodova kao da je sputala igraće Adria Oil Škrljeva, koji u prvih deset minuta nisu pružili igru kao u prethodnim utakmicama. Gosti na početku imaju vodstvo 4:0 nakon što su poentirali Đorđe Topolović i Šime Lisica.. Nakon što su Zeleni u 3' izjednačili na 4:4 vodstvo preuzimaju gosti koji na krilima Lisice i Vite Porobića na isteku prve četvrtine imaju velikih plus dvanaest i prednost 27:15,nakon što je sa sirenom pogodio Robert Kujundžić.

Polaganje Tonija Jelenkovića, te kontra Josipa Barnjaka u prvih trideset sekundi druge dionice i domaćin je na minus osam 19:27. Brokeri se ne daju, pa u 13' odlaze na najveću prednost od plus trinaest 33:20. Nakon što su gosti minutu kasnije imali plus jedanaest 24:35, njihova se prednost počela topiti. Serijom 20:5 Zeleni na krilima Arkima Roberstona koji je u drugoj četvrtini zabio 8 koševa i imao četiri efektna zakucavanja, te sa sedam koševa Frana Pilepića, Adria Oil Škrljevo na veliki odmor odlazi prednošću 44:40. U prvom poluvremenu Roberston je zabio 14 koševa, a najučinkovitiji kod Vrijednosnica Osijek bio je Lisica sa 11 postignutih koševa.

Muke po Zelenima nastavile su se i na početku treće četvrtine. Brokeri serijom 10:0 ponovno dolaze u vodstvo u 33' kada imaju prednost 50:44. Domaća momčad se ipak vraća, pa se u nastavku igra koš za koš uz tri izjednačenja rezultata, te prednost gostiju na isteku tridesete minute iznosi 66:63.

Potpuno izjednačena četvrta četvrtina na Mavrincima. Pobjednik se nije znao do dvije minute prije kraja, kada se nakon dvije uzastopne trice Josipa Barnjaka i Pilepića Zeleni odvajaju na plus osam 88:80. Najučinkovitiji na utakmici bio je Lisica sa 21 postignutim košem. Kod Adria Oil Škrljeva uz Robertsona koji je postigao 20, po 19 su dodali Pilepić i Barnjak. Treba naglasiti da su suci iz Zagreba dosudili čak 64 prekršaja, te po pet osobnih pogrešaka čak sedmorici igraća: Jelenkoviću, Robertsonu i Vrgoču kod domaćina, a kod gostiju: Lisici, Špeharu, Porobiću i Paiću, kao i po dvije tehničke pogreške svakoj ekipi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore