Hrvatska
Slavlje Omiša: Jeličić i Delić u završnici 'ispilili' Cedevitu

Slavlje Omiša: Jeličić i Delić u završnici 'ispilili' Cedevitu

Prekinut niz nepobjedivosti.

U 16.kolu Prve lige Cedevita Junior je upisala svoj prvi ovosezonski poraz. Na gostovanju u Omišu domaći Omiš Čagalj Tours je košem Nenada Delića 25 sekundi prije kraja stigao do minimalne pobjede 81:80. Zagrepčani su vodili gotovo cijelim tijekom susreta, a Omiš je tek zakratko poveo u završnici treće četvrtine i na samom kraju odlučujućim košem Delića. Sastav Marka Trninića je u završnici druge četvrtine imao 11 razlike (42:31), a Omiš je prvi puta poveo tricom Ivana Mimice u 27.minuti (54:53).

Nakon polaganja Petra Dubelja u posljednje dvije minute CJ je ušla s +6 (80:74), ali do kraja susreta ostala bez koša. Prvo je Marin Jeličić ubacio tricu, pa je dva puta zaredom zabio spomenuti Delić. Cedevita Junior preko Dubelja, Šabića i Jacovića nije uspijela stići do koša pa su Omišani mogli početi veliko slavlje kao prva momčad koja je ove sezone slavila protiv CJ koju unatoč ovom porazu mali korak dijeli od osiguranja prvog mjesta uoči doigravanja.

Mimica i Delić (14sk) su predvodili domaćine s 21 poenom. Dino Šipić je dodao 16 uz 10 skokova. Kod CJ Fran Jacović je ubacio 18, Emir Šabić 11, a Sven Smajlagić 10 poena.