Hrvatska
Regija
FOTO: Slovenci ostali bez gasa

FOTO: Slovenci ostali bez gasa

Autor: Paulo Sarić

Zdovc trijumfom do prvog mjesta.

Cedevita je bez većih problema u Domu sportova nadvisila ljubljansku Petrol Olimpiju rezultatom 84-60. Domaćini su na krilima čvrste obrane od početka zagospodarili susretom i lakoćom došli do svoje pete pobjede u regionalnoj ligi.

Slovenci su bolje otvorili utakmicu te su poveli 4-7 što je natjeralo Jurja Zdovca na ranu minutu odmora, već nakon 3 i pol minute igre. Jezikova juha je urodila plodom pa su Vitamini do kraja dionice primili samo osam poena i zaključili četvrtinu serijom 14-2. Raspoložen je bio Roko Leni Ukić koji je pogodio dvije trice i pomogao svojoj momčadi prebroditi početne poteškoće. Musa je odveo Zagrepčane na plus deset na otvaranju druge četvrtine (25-15) i premda je Olimpija u dva navrata prišla na samo četiri poena zaostatka, nije se uspjela vratiti u egal.

U svlačionice se otišlo s osam poena prednosti Cedevite koja je obranom nastavila kontrolirati susret. Napad je, doduše, u pojedinim trenucima predstavljao problem Zdovčevoj momčadi pa su Slovenci jedan takav bezidejan period u igri domaćina iskoristili da naprave seriju 2-10 koju su tricama zaključili Kastrati i Špan i priđu na zaostatak od samo dva koša (40-38). Ipak, Vitamini su promptno odgovorili i podigli intenzitet obrane te su u posljednjih gotovo šest minuta treće dionice primili samo četiri poena što im je bilo dovoljno da  naprave parcijalnih 15-4 i vrate se u mirne vode. Razigrao se Stipanović, a kada napad hrvatskog prvaka ima dubinu – teško ih je zaustaviti.

Radulović je na otvaranju posljednje četvrtine primakao Petrol Olimpiju na 55-46, no ubrzo su tricama odgovorili Cherry i Ukić i praktički prelomili susret. Granicu od 20 razlike probio je Cherry tri i pol minute prije kraja te je slavlje malobrojnih navijača moglo početi.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Andrija Stipanović koji je ubacio 18 koševa, dok su po 14 dodali Roko Leni Ukić i Demetris Nichols, dok je jedini dvocifreni kod poraženih bio Devin Oliver s 13 poena i pet skokova.

Cedevita je ovom pobjedom, makar nakratko, zasjela na prvo mjesto na tablici.