Europa i Svijet
Hrvatska
Službeno je - Hrvatska na NBA Ljetnoj ligi!

Službeno je - Hrvatska na NBA Ljetnoj ligi!

Autor: HKS

Petnaesta po redu NBA Ljetna liga održat će se od 5. do 15. srpnja na kampusu Sveučilišta u Nevadi, u Las Vegasu.

NBA je danas najavila sudjelovanje košarkaške reprezentacije Hrvatske u MGM Resorts NBA Ljetnoj ligi. Tako će se Hrvatska priključiti NBA ekipama, ali i kineskoj reprezentaciji, pa će po prvi puta Ljetna liga ugostiti dvije nacionalne reprezentacije. Dok je reprezentaciji Hrvatske ovo prvi nastup u Ljetnoj ligi, kineska se reprezentacija vraća nakon 2007. godine.

Petnaesta po redu NBA Ljetna liga održat će se od 5. do 15. srpnja na kampusu Sveučilišta u Nevadi, u Las Vegasu.

Liga će trajati jedanaest dana, igrat će se 83 utakmice, a započinje s preliminarnim utakmicama u kojima će svaka od 32 ekipe odigrati po četiri utakmice. Najboljih 8 ekipa dalje sudjeluje u eliminacijskom turniru koji kulminira finalnom utakmicom 15. srpnja. Momčadi koje se ne kvalificiraju za završni turnir odigrat će po još jednu utakmicu, odnosno svaka će momčad odigrati najmanje pet, a najviše sedam utakmica.

Liga je 2018. godine oborila rekorde posjećenosti (139 972 gledatelja), a najviša posjećenost jedne utakmice izjednačila se s rekordom iz 2017. godine (17 500 gledatelja). Prošlogodišnje je izdanje također oborilo rekorde gledanosti  - na ESPN-u i NBA TV gledalo se ukupno 30,4 milijuna sati, a na društvenim mrežama su video zapisi pogledani 565 milijuna puta, što je povećanje od 35% u odnosu na prethodnu godinu.

Prošle su godine slavili Portland Trail Blazersi protiv LA Lakersa, a svakako je zanimljivost da je 9 od top 10 igrača izabranih na NBA Draftu 2018, uključujući Deandra Aytona iz Phoenix Sunsa koji je bio prvi izbor NBA Drafta, sudjelovalo u Ljetnoj ligi.