Hrvatska
Službeno: Slobodan Subotić preuzeo klupu Cibone

Službeno: Slobodan Subotić preuzeo klupu Cibone

Autor: Paulo Sarić

Trener rođen u Crnoj Gori prvi je korak pri slaganju nove momčadi finalista hrvatskog prvenstva.

Ono što se već nekoliko dana glasno govorilo, danas je dobilo svoju potvrdu. Slobodan Subotić je novi trener Cibone. Iskusni stručnjak rodom iz Herceg Novog zamijenio je Damira Mulaomerovića koji je prije nekoliko dana napustio klupu Vukova nakon što mu je bilo ponuđeno mjesto pomoćnika novome treneru.




Subotić je većinu svoje igračke karijere proveo u ljubljanskoj Olimpiji, da bi se potom otisnuo u Grčku gdje je u redovima Arisa proveo sedam godina za vrijeme kojih je osvojio deset državnih trofeja. Trenersku karijeru je započeo u redovima Iraklisa, da bi preko AEK-a i svoga Arisa došao do Panathinaikosa, a zanimljivo je da je nekoliko godina poslije sjeo na klupu omraženog rivala Zelenih – Olympiakosa. Uz još nekoliko grčkih klubova treba istaknuti da je 60-godišnji trener s trojnim državljanstvom dvije godine proveo na klupi Splita, da bi potom preuzeo tada još neafirmiranu Cedevitu. Nekadašnji slovenski izbornik posljednji je angažman imao na klupi libanonskog Al Riyadija kojeg je napustio krajem prošle godine.

Prema informacijama koje smo dobili Subotić je prije dolaska na klupu Cibone tražio garanciju da klub neće upadati u financijske poteškoće i gubiti igrače kao što je to bio slučaj proteklih sezona. S obzirom da je tijekom dana potpisao dvogodišnji ugovor, kako javlja službena stranica kluba, izgleda da je traženo i dobio.

Zagrebački klub je ovim potezom napravio prvi korak ka rješavanju tekućih problema. No, pred Cibosima je još puno posla. Prvo treba stabilizirati financijsku situaciju, isplatiti zaostatke i skinuti blokadu FIBA-e, a potom i riješiti igračku križaljku za novu sezonu. Prvi potezi na tom planu bi trebali biti produljenje ugovora s dvojicom startera iz prošle sezone - Lukom Žorićem i kapetanom Marinom Rozićem.