Hrvatska
Furnir na krilima gromoglasne podrške navijača ubacio Soniku 53 poena u drugom poluvremenu i pobjedom potvrdio premijerligaški status

Furnir na krilima gromoglasne podrške navijača ubacio Soniku 53 poena u drugom poluvremenu i pobjedom potvrdio premijerligaški status

Autor: Saša Ćirić Photo: Krešimir Galić

Borba za o(p)stanak.

Furnir je u Jazinama svladao Sonik Puntamiku rezultatom 74-91 u osmom kolu Lige za ostanak.

Košarkaši Furnira drugi put ove sezone odlaze iz Jazina s punim plijenom. Iako su Puntamičani u samom otvaranju utakmice poveli s 10-1 Jeronimo Šarin nije paničario, već je prepustio svojim igračima da sami pohvataju konce igre. Malo-pomalo su se približavali zadarskoj momčadi, a u 14. minuti igre prelaze u vodstvo nakon ubačaja Lovre Mandalinića (24-25). Roko Jurlina je pokušavao čestim izmjenama pronaći petorku koja će stvoriti kemiju na terenu, ali nikako nije išlo. Dubravaši su u posljednjoj minuti druge dionice imali i +4 (34-38), ali su Puntamičani dvicom Marina Šarlije i tricom Marka Prskala ipak otišli na poluvrijeme s minimalnom prednošću (39-38).


Nije to unervozilo Šarina, koji se držao svog plana igre. Dodatni vjetar u leđa gostiju bio je dolazak njihove juniorske momčadi, koja je u Jazine pristigla nakon odigrane utakmice s Podravcem na Višnjiku u sklopu završnice juniorskog prvenstva. Iako su doživjeli poraz, došli su dobro raspoloženi i pomogli svojim seniorskim kolegama da pruže kvalitetnu partiju. Puntamičani se nisu mogli nositi s rastrčanim i raspucanim gostima iz Zagreba, koji su u drugom poluvremenu ubacili čak 53 poena.

U redovima pobjedničke momčadi šest igrača bilo je dvoznamenkasto, a predvodili su ih Mandalinić (18), Vidović (16), Collins (15), Krajina (13, 9 skokova) te Samac i Bjelanović (oba po 10).
Kod domaćih je najraspoloženiji bio Petar Marić (23), Prskalo je dodao 13, a po 11 su dodali Emilio Banić i kapetan Dino Palčić. Valja napomenuti da je Palčić još jednom koketirao s triple-double učinkom, uhvatio je 12 lopti i podijelio 7 asistencija.

Zagrepčani su pobjedom potvrdili premijerligaški status i u sljedećoj sezoni, dok Puntamičani u preostala dva kola moraju održati minimalnu bodovnu prednost pred Brokerima. Upravo međusobni dvoboj ovih dviju momčadi za osam dana bi u slučaju pobjede Zadrana mogao dati odgovor na pitanje izravnog putnika u niži rang.

Standings provided by SofaScore LiveScore