Hrvatska
Sonikov veliki korak prema petoj poziciji, Pilepić promašio šut za pobjedu Škrljeva

Sonikov veliki korak prema petoj poziciji, Pilepić promašio šut za pobjedu Škrljeva

Autor: Duje Jurić

Uzbudljiva utakmica u Jazinama.

U srazu „Zelenih“, klubova kojima je osnovna boja zelena, pobjedu je odnijela Sonik Puntamika u tijesnoj završnici bilo je 86:84 za Puntamičane. Bio je to susret ekipa koje se bore za peto mjesto na ljestvici HT Premijer lige i treća prvenstvena pobjeda domaćeg sastava nad gostima sa Škrljeva u ovom prvenstvu.

 Adria Oil Škrljevo bolje otvara utakmicu. Na polovici prve četvrtine ima prednost 9:4 nakon što je Adnan Arslanagić pogodio pet koševa, a po dva dodali Jure Gunjina i Arkim Roberston. Ante Gospić malo više od minute kasnije sa četiri koša i tricom  u nizu vraća Sonik Puntamik    u u egal i prvo izjednačenje na utakmici 11:11. Zeleni sa Škrljeva na početku posljednjih deset minuta imaju plus pet 20:15, da bi sa sirenom Jakov Vladović zabio tricu za minimalnu prednost Zelenih sa Puntamike 21:20 na isteku prve četvrtine.

Nakon četvrtog izjednačenja u 12' i  rezultata 23:23 domaćin se odvaja na plus deset 34:24. Kod Sonika cijela petorka pogađa, ali se gosti ne predaju. Kapetan Antonio Boban tricom smanjuje na minus sedam, a Zadranin u redovima Škrljeva Toni Jelenković u kontri zabija za minus pet 34:29. Domaćin ponovno odlazi na plus osam 37:29, na što gosti odgovaraju serijom 9:2 za mininalnu prednost domaćina na poluvremenu 39:38.  

Nastavak utakmice donio je izjednačenu igru sve do 27' kada Adria Oil Škrljevo odlazi na plus šest 55:49. Domaćina u igru vraća Tomislav Cvitković, koji sa dvije trice i dvicom donosi sedmo izjednačenje na utakmici, a na mini odmor odlazi se prednošću gostiju 60:59.

Prava drama viđena je u posljednjih deset minuta. Čak četiri izjednačenja rezultata. U posljednju minutu ušlo se rezultatom 84:84 nakon dvanaestog izjednačenja. Deset sekundi prije kraja Lovre Runjić koristi oba slobodna bacanja za vodstvo domaćina 86:84, što će na kraju biti i konačni rezultata. Trener gostiju Damir Rajković poziva minutu odmora, nakon koje trica Frana Pilepića za pobjedu završava na obruču, a iz odbojke nije precizan Robertson.  Upravo je on bio najučinkovitiji na utakmici postigavši 24 koša. Kod domaćina Runjić je postigao dvadeset. Ovom pobjedom Sonik Puntamika „zakaparirala“ je peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore