Hrvatska
Split i bez Kedže ekstra klasa za Hermes Analiticu

Split i bez Kedže ekstra klasa za Hermes Analiticu

Autor: Branko Tabak

U svojoj drugoj utakmici u sklopu natjecanja u HT Premijer ligi košarkaši Splita su stigli do prve pobjede.

U svojoj drugoj utakmici u sklopu natjecanja u HT Premijer ligi košarkaši Splita su stigli do prve pobjede. Na Gripama su bili bolji od Hermes Analitice 94-67

Split je protivnike shvatio ozbiljno i do poluvremena stekao prednost koja mu je omogućila mirnu plovidbu kroz utakmicu (51-32). U odnosu na prošlu sezonu kada su igrali samo domaće prvenstvo, Splićani ove sezone igraju i Drugu ABA ligu što sigurno mijenja filozofija priprema i realizacija utakmica. Treba čuvati energiju, ključne igrače, uigravati momčad za regionalne izazove...

Stoga je treneru Ivici Skelinu od velikog značaja bila činjenica da su njegovi igrači večeras sve stavili na svoje mjesto na vrijeme i da je utakmica prošla bez nepotrebnih trauma. 

- Tri četvrtine igrali smo jako dobro, no u zadnjoj nismo bili na nivou. Poruka je mlađima da se moraju izboriti za minutažu i učiniti sve da ne dođemo s 40 razlike na 20 u trenu. Vručinić, Vrgoč, Marić i Špaleta moraju više pomoći. Imamo dvije utakmice tjedno i svaka njihova pomoć je značajna kako bismo smanjili potrošnju glavnih igrača, kazao je trener Skelin nakon utakmice.

FOTO: KK Split - službena/official

Hermes se probudio tek u završnoj četvrtin kada je utakmica poprimila revijalni karakteri. Goste očekuje grčevita borba za ostanak protiv ekipa koje su na kvalitetom slabiji od momčadi s Gripa. 

Kod domačina čak pet igrača imalo je dvoznamenkast učinak. Širko je postigao 15, Marčinković i Filipović po 14, a  Scott i Najev po 11. Svoboda sa 17 i Raič sa 16 prednjačili su u momčadi Hermesa. 

Split je utakmicu odigrao bez ozlijeđenog kapetana Matea Kedže.