Hrvatska
Regija
Split je imao +17, Mornar se vratio i uzeo pobjedu

Split je imao +17, Mornar se vratio i uzeo pobjedu

Split ima kemiju.

Početak dvoboja protiv Mornara u 8. kolu ABA lige bio je za košarkaše Splita kao iz snova. Dominirali su parketom na Gripama, u 11. minuti imali 38:21, u 15. minuti vodili s 48:31, ali na kraju su "Žuti" ipak poraženi s 95:87. 

S tim da je završnica bila na jednu loptu, nešto više od minuti prije kraja bilo je 85:87. Priča je vrlo jednostavna, Mornar, osim što ima deset puta veći budžet za momčad, ima i niz kvalitetnih igrača i trener Pavićević je rotirao dok nije našao Jacoba Pullena. Nekadašnji igrač Cedevite postigao je 27 poena i bio ključni čovjek u pobjedi Mornara. Kod Splita prvi strijelac bio je Marko Luković (21 poen), Blaž Mesiček ubacio je 16 poena, Ilija Đoković 15 (4 trice), Pavle Marčinković ostvario je "double-double" (10 poena, 10 skokova), Antonio Vranković uz 8 skokova ubacio je 11 poena. "Žuti" su još jednom pokazali da mogu igrati sa svima i da su sve priče o "topovskoj hrani" i učinku 0:26 koji im je bio prognoziran uoči ABA lige bile promašene.

- Bila je ovo dobra utakmica, na žalost nismo izdržali do kraja. Mornar je odlična ekipa, kad su nas pritisnuli i napravili pritisak nismo mogli napraviti prednost. Nismo bili okomiti, izgurali su nas. Imali su u svojim redovima odličnog Pullena, koji ima kvalitetu više. Zadovoljan sam s početkom utakmica, ali obrana mora biti bolja, to je definitivno - rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Mornarov trener Mihailo Pavićević dugo se nervirao na klupi, tražio najbolja rješenja.

- Hvala Splitu na sjajnom gostoprimstvu koje smo doživjeli, čestitam ekipi Splita na sjajnim igrama do sada. Moje igrače sam pokušao uvjeriti da će biti teška utakmica. Ušli smo opušteno u prvu četvrtinu, primili 35 poena, ali u drugom poluvremenu smo pojačali obranu, našao sam petorku koja je napravila dobar posao. Ovo je bitna pobjeda za nas - kazao je Pavićević.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore