Hrvatska
Split nadigrao Šibenku, dominirao Darko Bajo

Split nadigrao Šibenku, dominirao Darko Bajo

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split

Pripremna utakmica.

Split je u prvoj pripremnoj utakmici na Gripama svladao Šibenku s 83:69 (26:17, 19:19, 22:17, 16:16). Momčad Srđana Subotića, kojem je ovo bila prva utakmica na klupi Splita u ulozi glavnog trenera, stekla je dominaciju u prvoj četvrtini i kasnije je nije ispuštala. Darko Bajo odigrao je odlične minute, standardno dobri bili su Toni Perković i Sani Čampara, a pojačanja Karlo Žganec i Nejc Barič pokazali su da na Gripama nisu pogriješili njihovim angažmanom.

- Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih koje treba popravljati. Tome i služe ove prijateljske utakmice. U fazi smo uigravanja i upoznavanja, sada je važno da što prije dođemo u natjecateljski ritam. Zadovoljan sam sa svima, nadam se da ćemo se ekipirati što prije, priključuje nam se i Jones - kazao je Subotić.

U momčadi Damira Milačića prvo ime bio je Patrik Jambrović.

- Očekivao sam da će biti teško, tek su nam se priključili Paić i Arslanagić. Za prvu utakmicu Split je prejak protivnik za nas. Trebat će nam vremena za uigravanje, imamo dosta novih igrača, očekujem da ćemo biti pravi kroz tri tjedna - rekao je Milačić.

Split - Šibenka 83:69 (26:17, 19:19, 22:17, 16:16)

SPLIT - Dvorana Gripe. Bez gledatelja. Suci Radojković, Hordov i Mjeda.

Split: Perković 19, Gizdavčić 5, Perasović 5, Runjić 4, Barič 3, Čampara 15, Žganec 8, Bajo 20, Perkušić 4, Tvrdić. Trener Srđan Subotić.

Šibenka: Klarin 7, Arslanagić 7, Pleadin 7, Paić 11, Gulin 2, Bašić 5, Rebić 9, Grgurica, Antić, Solomon 5, Jambrović 16. Trener Damir Milačić.


--