Hrvatska
Split ponovno bolji od Cibone, isključeni Velić i Radovčić

Split ponovno bolji od Cibone, isključeni Velić i Radovčić

Autor: Branko Tabak

Markota se okomio na Đokovića.

U derbiju 11. kola HT Premijer lige Split je na Gripama pobijedio Cibonu 96-85. Za razliku od utakmice ABA lige odigrane u istoj dvoranu prije desetak  u kojoj su također slavili Splićani, žuti su bili ta momčad koja je stekla veliku prednost, a Cibona ekipa koja je sustizala rezultat.

I dok su Splićani uspjeli okrenuti prvi susret, Cibona ovaj nije. Istina s -20 su se spustili na 82-76 i promašili šut za tri poena (Novačić). Nakon toga Igrači Ivice Skelina su vratili kontrolu igre i rezultata u svoje ruke.

Tijekom susreta opasnost po Zagrepčane dolazila je iz svih pozicija, zabijali su Ilija Đoković (ukupno 16 poena), Sani Čampara (9 poena), Ivan Perasović je ubacio 13 poena, od čega 11 u drugoj četvrtini (trice 3:3), Toni Perković (8 poena), a kada je trebalo mirnoću su donosili Marko Luković, Pavle Marčinković i Blaž Mesiček. Briljirao je Antonio Vranković (15 poena, 7 skokova), pridružio mu se i Darko Bajo (8 poena, 5 asistencija). Kod nervozne Cibone bolji od ostalih bili su Filip Bundović (17 poena, 7 skokova) i Roko Prkačin (19 poena, 7 skokova).

Trener Cibone Ivan Velić je u kratkom roku zbog neprimjerenih reakcija prema sucima, nezadovoljan njihovim odlukama, zaradio dvije tehničke pogreške, a samim tim i isključenje. Isključen je i Krešimir Radovčić zbog nesportske i tehničke pogreške.

- Ispričavam se sudačkoj trojci na neprimjerenim reakcijama. Mogu razumjeti da se pogriješi, ali Đoković je bio na pola metra od mene, isto kao i od suca. Ako to nije vidio, u redu. Još jednom se ispričavam i njemu i svoj trojici na neprimjerenoj reakciji, zborio je nakon susreta Velić.

Jednako neprimjereno bilo je unošenje Damira Markote u lice Iliji Đokoviću. Igrač koji nije ni bio u sastavu Cibone spustio se po završetku utakmice na parket da bi nešto objasnio organizatoru igre žutih. Što god da mu je zasmetalo, bilo je ružno za vidjeti.

Trener Split Ivica Skelin ovako je prokomentirao susret:

- Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja, u jednom trenutku nam se Cibona približila, ali prednost smo sačuvali. Odigrali smo jako dobro prvo poluvrijeme, posebno u napadu.

Velić je dodao i ovo: 

- Skelin dobro radi, u dobroj su formi. Opet, mi smo oba puta bili gosti, u Zadru smo bili gosti i u drugom dijelu nam svi dolaze pod Toranj i mislim da će biti veselo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore