Hrvatska
Split se opet provukao, 'iscurila' trica Petra Marića za produžetak

Split se opet provukao, 'iscurila' trica Petra Marića za produžetak

Zabok ravnopravan Žutima.

Split je u 26. kolu HT Premijer lige svladao Zabok s 77:74 (23:26, 19:14, 21:14, 14:20) i nastavio svoj niz pobjeda. No, dramatike nije nedostajalo, šut za tri Petra Marića u posljednjoj sekundi za poravnanje nije ušao i "Žuti" su došli do trijumfa. 

Nakon izjednačenog prvog dijela činilo se da će Split lakše do pobjede, u posljednjih deset minuta domaći su ušli s vodstvom 63:54, minutu i 50 sekundi prije kraja Split je imao 77:69, ali zbog promašenih slobodnih bacanja ušlo se u neizvjesnu završnicu. Inače, Split je slobodna bacanja gađao iznimno slabih 12/27. Prvo ime kod domaćih bio je Toni Perković (20 poena, trice 4/5), Mateo Kedžo ubacio je 16 poena, Luka Babić imao je 11 skokova i 7 asistencija dok je Pavle Marčinković uz 12 poena ostvario i 8 skokova. U dvoboju protiv Zaboka nije bilo Roka Ukića, Marka Lukovića, Ivana Perasovića koji su se odmarali te ozlijeđenog Marina Marića.

- Teška pobjeda, bili smo tvrdi, promašili puno zicera, poluzicera, slobodnih bacanja. Tu smo i propustili riješiti utakmicu, a na kraju smo pokazali dozu dekoncentracije, nismo smjeli dopustiti da imaju tricu za produžetak. Ali, ponovit ću ono što stalno govorim, neću gledati pobjedi u zube, važno je da smo osvježili neke igrače - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

U redovima Zaboka prvi strijelac bio je Worku s 19 poena, Antu Maričević ubacio je 14 poena i imao 8 skokova.

- Splitu čestitam na pobjedi, a za pobjedu u gostima trebali smo imati puno bolji šut za tri i morali smo zaustaviti njihove napadačke skokove. Imam osjećaj da smo mogli bolje proći nego što smo prošli - kazao je trener Zaboka Ivan Tomas.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore