Hrvatska
Split se pobjedom vratio u 'igru', oduševio atraktivni Runjić

Split se pobjedom vratio u 'igru', oduševio atraktivni Runjić

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

HT Premijer liga

Split je u 18. kolu HT Premijer lige, na Gripama, svladao Vrijednosnice Osijek s 83:67 (24:10, 16:20, 18:11, 25:26). "Žuti" su dominirali od prve minute, već nakon prvih deset minuta vodili su s 14 razlike (24:10), ali uporni gosti, koji su u rosteru imali osam igrača nisu se predavali. Nije Split previše forsirao, trener Srđan Subotić, nakon dvotjedne pauze za deset igrača zbog Covida-19, tražio je povratak u ritam, odnosno želio je razigrati momčad. Ali, pobjeda "Žutih" nije dolazila u pitanje u nijednom trenutku. 

Lovre Runjić, uz nekoliko atraktivnih zakucavanja, postigao je 16 poena, imao 9 skokova, a dvoznamenkasti su još bili Kovačević (15 poena), Shorter (13 poena), Ukić (12 poena) i Čampara (10 poena).

- Bilo je očekivano, s dosta grešaka, nedostajalo je ritma i u napadu i u obrani. Imali smo dobar period početkom drugog poluvremena kada smo izvukli dodatnu energiju osigurao nam je miran nastavak. Iza nas je pauza, nismo imali nijedan zajednički trening, trebat će vremena za ući u pravu sportsku formu, a vremena baš i nemamo - rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Kod Vrijednosnica Osijek Vito Porobić bio je prvi strijelac s 21 poenom.

- Split je kontrolirao utakmicu od početka do kraja, uspjeli smo parirati u određenim trenutcima. Pošteno su se moji igrači borili, dali su svoj maksimum. Priliku su dobili mladi, veliko je iskustvo za njih igrati protiv Ukića i ostalih na višoj razini - kazao je trener Vrijednosnica Osijek Marko Mandić.

Standings provided by SofaScore LiveScore