Hrvatska
Srđan Brocić pogodio za veliku pobjedu Borova u Rijeci

Srđan Brocić pogodio za veliku pobjedu Borova u Rijeci

Autor: Teo Cilar Photo: KK Borovo (Siniša Đurić)

Kvarner 2010 prosuo plus 15 na osam minuta do kraja.

Košarkaši Borova napravili su pravi podvig preokrenuvši 15 poena minusa iz posljednje četvrtine te su polaganjem Srđana Brocića na samom kraju došli do vrijedne pobjede u borbi za ostanak rezultatom 86:88.

Kvarner 2010-Borovo 86:88 (29:21, 22:22, 22:16, 13:29)

Kompletna statistika utakmice

Kada je Luka Odak pogodio za vodstvo Kvarnera 2010 78:63 na nešto manje od osam minuta do kraja utakmice činilo se kako će Borovo kući u Vukovar praznih ruku u velikoj borbi za ostanak u ligi. Kvarner je i na nešto manje od pet minuta do kraja imao dvoznamenkastu prednost, bilo je 80:68. Gosti su tada predvođeni Tonijem Kovačem napravili seriju 9:0 i prišli na 80:77 na nešto više od dvije minute do kraja utakmice. Dino Šamanić tada pogađa jedno od dva bacanja, a Borovo tada dolazi u potpuni egal nakon trice Ljubomira Miljanića. Mate Vucić je tada, kao i Šamanić prije polovičan s linije slobodnih bacanja, a Miljanić to kažnjava novom tricom za vodstvo Borova 82:83 na minutu do kraja utakmice. 

Vucić je vratio vodstvo domaćinima nakon pogođena dva bacanja dok kod gostiju Mario Rajšić pogađa novu tricu za gostujuće vodstvo 84:86. Kod Kvarnera su tada prvo Šamanić, a tada i Vucić svaki pogodili jedno od dva slobodna bacanja što je bilo dovoljno za poravnanje rezultata, a pobjedu polaganjem u samoj završnici Borovu donosi Srđan Brocić. 

Što se samog početka utakmice tiče, Borovo je kranulo bolje i u prve četiri minute proveli u vodstvu, najviše je bilo pet poena prednosti, a posljednje vodstvo u prvom poluvremenu imali su kod rezultata 10:11 nakon čega Kvarner do kraja perioda radi seriju 19:9 i vodi s 29:21. Domaćini su u drugoj četvrtini u dva navrata imali 16 poena prednosti, ali Borovo do kraja poluvremena smanjuje na minus osam. 

U trećoj četvrtini Kvarner odlazi na 14 poena prednosti nakon čega je uslijedila gore opisana završnica. Borovu je ovo šesta pobjeda, vrlo bitna u borbi za ostanak u ligi dok je Kvarner još jednom ispustio visoku prednost iz posljednje četvrtine. Dino Radoš je predvodio Borovo s 16 poena i 3 skoka, Antonio Žulj ubacio je 15 uz 5 skokova i po dvije asistencije i osvojene lopte. Rajšić je ubacio 13 uz 8 skokova, a isti broj poena dao je i Srđan Brocić uz 7 asistencija. Vucić je predvodio Kvarner s 21 poenom, 9 asistencija i 8 skokova dok je Šamanić ubacio 18 uz 4 skoka.