Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Stasiti Splićanin sletio u Makedoniju

Stasiti Splićanin sletio u Makedoniju

Autor: Paulo Sarić

I bez ABA lige Karpoš će imati jak sastav.

Lanjski član Jadranske lige koji je na vrlo ružan način napustio istu, Karpoš Sokoli, danas je u svoje redove doveo 33-godišnjeg centra Nenada Delića, potvrđeno je na službenoj Facebook stranici kluba. Zanimljivo je napomenuti da je službena internetska stranica Karpoša već neko vrijeme izvan funkcije zbog navodnog hakerskog napada.


Iskusni Splićanin u Skopje dolazi kao zamjena za Dragana Zekovića. Profesionalnom se košarkom počeo baviti u Splitu davne 2002. godine, a u karijeri je među ostalim igrao u njemačkoj, švicarskoj, turskoj, slovenskoj, bugarskoj, češkoj, slovačkoj i kosovskoj ligi. Posebno je dominantan bio u slovačkom Baníku gdje je prosječno zabijao 21 koš i ostao za manje od skoka kratak od dvostruko-dvocifrenog prosjeka tijekom čitave sezone. U međuvremenu je dominirao turskom drugom ligom, a prošlu je sezonu proveo u bugarskom Rilski Sportist Samokovu te kosovskoj Prištini u čijem je dresu proglašen i za najboljeg centra lige. Nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac je četvrto strano pojačanje Sokola , nakon što su se klubu već ranije priključili Tadus McHeiden, Anthony Collins i Jason Brown.


Deliću će ovo biti drugi angažman u Makedoniji nakon što je 2007. godine nakratko igrao u Strumici, a s makedonskim je prvoligašem potpisao ugovor na jednu godinu.