Hrvatska
Stipčević: 'Dok se god dobro osjećam igrat ću'

Stipčević: 'Dok se god dobro osjećam igrat ću'

Za njega nema godišnjeg odmora.

Nije lako rudariti u ove (pre)vruće ljetne dane. Naravno, ne doslovno u rudarskom oknu, nego u teretani u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.
– Ha, ha, ha… meni je ovo uobičajeni radni ljetni režim! – kaže Rok Stipčević za portal ŠC Višnjik - Planet Višnjik

Nedavno je u svojoj dugoj karijeri, koja je počela u Zadru i postupno prerasla u uspješnu međunarodnu, potpisao novi ugovor – Fortitudo iz Bologne.

– Veliki je to klub koji se iz Serie B vratio u Serie A, tamo gdje je dugo i dugo bio jedan od velikana u talijanskoj košarci. Pozvao me trener Antimo Martino kojega sam upoznao dok je još bio pomoćni trener u mojim prethodnim talijanskim klubovima i dogovorili smo na dvije godine.

Ljetne odmore Rok, dakako, najčešće i najradije provodi s obitelji u Zadru, ali njegovi odmori nikad nisu samo u stilu „haj, haj, uživaj!“…

– Dapače, svaki je dan i– radni dan! To prakticiram godinama, tijekom cijele profesionalne karijere i tako je za mene, za moj organizam i najbolje. Imam svoj plan i program, jedan dio provodim u teretani, jedan dio na trčanju i tako… Hvala Bogu, ima vremena i za kupanje i druge obiteljske aktivnosti.

Na Višnjiku, kaže Rok, ima sve što mu je potrebno.

– Doista, čovjek ovdje može optimalno raditi. Teretana je dobro opremljena, a staze za trčanje izvrsne, bez obzira je li čovjek profesionalni sportaš ili samo rekreativac. Može se raditi i loptom kad to program traži, nema problema.

Rok (1986.) je zašao u završnu fazu svoje karijere.

– Dok sam god dobro, dok se god odlično osjećam, igrat ću. Motiva mi nikad ne nedostaje, od onog prvoga dana kad sam u Zadru počeo, do danas. A i dalje će tako biti…

Ljetni rudar na Višnjiku. Bez navodnika na – rudar!